Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 21-08-2011

Te veel op
MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus op de Prinses Margrietlaan een 39-jarige dronken automobilist uit Amstelveen aangehouden.

Bij controle van de automobilist viel de blaastest negatief voor hem uit. De ademanalyse op het politiebureau wees 605 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Te veel op
WOERDEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus bij een alcoholcontrole op de Oudelandseweg een 24-jarige automobilist uit Woerden aangehouden.

Bij controle van de automobilist viel de blaastest negatief voor hem uit. De ademanalyse op het politiebureau wees 570 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Te veel op
BREUKELEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus op de Schepersweg een 17-jarige jongen uit Breukelen aangehouden, die zonder licht reed op een snorfiets. De verdachte had bovendien te veel gedronken.

Agenten hielden de verdachte die nacht rond 03.10 uur staande. De blaastest viel voor hem negatief uit. De ademanalyse op het politiebureau wees 645 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie stelde zijn ouders in kennis en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Aangehouden met inbrekerswerktuig
MAARSSEN De politie heeft zaterdagavond 20 augustus op de Straatweg een 26-jarige man uit Breukelen aangehouden, die een inbrekerswerktuig bij zich had.

Surveillerende agenten zagen die avond rond 21.50 uur op de Straatweg een verdachte man lopen. Bij controle bleek hij een inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Vandalisme
WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus op de Paardensteeg een 20-jarige man uit Woerden aangehouden op verdenking van poging tot vernieling van een reclamebord.

Een jongeman die kennelijk onder invloed van alcohol en drugs verkeerde, gedroeg zich die nacht rond 02.00 uur baldadig. Agenten zagen hem op de Paardensteeg tegen een reclamebord trappen. Het reclamebord raakte niet beschadigd, maar de verdachte werd wel aangehouden. Hij moest voor verhoor mee naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal.

Vandalisme
MIJDRECHT - In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 augustus een 19-jarige werd een man uit Mijdrecht op de Prinses Irenelaan betrapt op baldadig gedrag.

Het Cameratoezicht zag die nacht rond 02.55 uur dat de verdachte op de Prinses Irenelaan tegen van alles en nog wat aan liep te schoppen. De politie werd ingeschakeld. Verderop zagen agenten de verdachte lopen en gaven hem een bekeuring.

Doorrijden na aanrijding onder invloed van alcohol ABCOUDE / VIANEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 augustus op de Lexmondsestraatweg in Vianen een 44-jarige automobilist uit Sprang-Capelle aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding onder invloed van alcohol op de A2 bij Abcoude.

Die nacht rond 03.45 uur botste op de A2 bij Abcoude een bestelauto tegen de achterkant van een personenauto. De veroorzaker reed na de aanrijding door richting s-Hertogenbosch. Agenten van de Politie Rotterdam-Rijnmond die daar in hun vrije tijd reden, zagen het gebeuren en zetten de achtervolging in. Agenten uit Vianen konden de bestuurder op de Lexmondsestraatweg aanhouden. Hij moest voor verhoor en ademanalyse mee naar het politiebureau. De ademanalyse wees 640 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.