Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht, 21-08-2011

Glas tegen gezicht

UTRECHT- Op vrijdagavond raakte een agent gewond toe hij glas tegen zijn oog kreeg.

Omstreeks 23.00 uur liepen twee agenten in burger over de Neude. Zij zagen dat een 32-jarige man uit Utrecht op een bankje zat en uit een flesje dronk. De man gooide vervolgens een deel van de inhoud van het flesje over de schoen van een agent. De agent sprak de man aan en plotseling gooide de Utrechter de fles kapot op de grond. De fles sprong uit elkaar. De agent kreeg een stukje glas tegen zijn gezicht en liep hierdoor een klein sneetje op. De man werd direct aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto die stond op de Johannes v. Uitenbogaertstraat. Met een goed signalement op zak werd uitgekeken naar de verdachte. Op de Van der Markstraat kon een 17-jarige jongen Utrecht als verdachte in deze zaak worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Hennep in woning

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning.

Omstreeks 09.30 uur ging de politie poolshoogte nemen bij een woning aan de Reaumurlaan omdat er mogelijk hennepplanten stonden. In de woning troffen agenten inderdaad een kwekerij aan met 600 planten. Dit alles werd inbeslaggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geschoten

UTRECHT- Op zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat er geschoten was bij een woning aan de Vaartserijnstraat. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 15.30 uur kwam de melding binnen en agenten gingen poolshoogte nemen. Een 26-jarige man vertelde dat hij even daarvoor een geschil had gehad met een andere man. Hierbij zou door deze man zijn geschoten met een wapen. Na dit incident vertrok de man weer met zijn auto. Niemand raakte gewond en de 26-jarige man deed aangifte. De aanleiding van dit incident ligt in de relationele sfeer en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Lastige man

UTRECHT- Op zondagochtend werd een handtastelijke man aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur fietste een 27-jarige vrouw uit Utrecht over de Safffierlaan toen er plotseling een man naast haar kwam fietsten. De man sprak haar aan maar de vrouw wilde niets van horen. De man bleef lastig en begon al fietsend aan haar benen te zitten. Op een gegeven moment werd zij klemgereden en werd vastgepakt. Ze begon te gillen. De man vertrok vervolgens en de politie werd gewaarschuwd. In de buurt kon een 23-jarige man uit Utrecht worden aangehouden die voldeed aan het signalement. De laffe man werd ingesloten voor verhoor.