Politie Groningen

Zondag 21 augustus 2011

Provincie Groningen, 21-08-2011

Vrouw beroofd van geld

GRONINGEN In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 05.00 uur is een 19-jarige inwoonster van Groningen beroofd in de Moesstraat in Groningen. Een nog onbekende man, sprong plotseling voor de fiets van het slachtoffer en dwong haar te stoppen. De dader sloeg het slachtoffer in het gezicht toen zij niet snel genoeg haar bezittingen af gaf. Toen de dader het slachtoffer met een mes dreigde, gaf zij geld. Daarna mocht het slachtoffer weg fietsen en de belde zij de politie. De politie stelt een onderzoek in. Het signalement van de dader is: man met getinte huidskleur, ongeveer 30 jaar oud. Hij had kort donker haar en was gekleed in een spijkerbroek en een blauw jack. Getuigen die wat gezien of gehoord hebben worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Man na bedreiging met mes aangehouden

GRONINGEN Zaterdagnacht heeft de politie een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden nadat hij mensen met een mes had bedreigd in de Arduinlaan in Groningen. Ter plekke werd de verdachte door getuigen aangewezen. Een van de getuigen had het mes van de verdachte weten af te pakken. De politie heeft de verdachte aangehouden. De verdachte had een bloedende wond boven het oog. Hij vertelde ruzie te hebben gehad met een van de mannen en geslagen te zijn. Nadat hij thuis een mes had opgehaald is hij teruggegaan met het mes in zijn handen. De Stadjer is in het ziekenhuis geholpen aan zijn verwonding waarna hij is ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken man zorgt voor overlast

WILDERVANK De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden in de Raadhuisstraat in Wildervank. Agenten reageerden op een melding dat een dronken man voor overlast zou zorgen. Ter plekke zagen de agenten dat de verdachte, met ontbloot bovenlijf, een houten schutting omver liep. De man viel daarna tegen een muurtje die ook omver viel. De dronkaard werkte niet mee tijdens zijn aanhouding maar kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Omdat de verdachte diverse verwondingen had opgelopen is hij voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Daarna is hij ingesloten in het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt man aan na belediging

DELFZIJL Een 31-jarige inwoner van de gemeente Loppersum dacht zaterdagnacht, op het Molenbergplein in Delfzijl, stoer te zijn door agenten te beledigen. De agenten hebben de man hiervoor aangehouden. Op het politiebureau bleek de man ook geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Voor beide zaken heeft de man een proces-verbaal gekregen.

Man valt tijdens schoonmaak van dak

FINSTERWOLDE Een 53-jarige bewoner van een woning aan de Klinkerweg in Finsterwolde, is op zaterdagmiddag, tijdens het schoonmaken van het dak van zijn woning naar beneden gevallen. De man is met letsel aan arm en been en een fikse hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt plegers van huiselijk geweld aan

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht een 43-jarige inwoner van Veendam aangehouden in verband met huiselijk geweld. Tijdens een ruzie tussen vader en zijn 21-jarige zoon, woonachtig in Veendam, zou vader de zoon hebben geslagen en bij de keel hebben gepakt. De ruzie vond plaats in een woning in de gemeente Veendam. De agenten zagen dat de zoon een dik oog en striemen in zijn nek had en hebben vader aangehouden. De man is ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

GRONINGEN Zaterdagavond heeft de politie een 35-jarige inwoner van Groningen bij een woning in de wijk Vinkhuizen in Groningen aangehouden. De man zorgde voor overlast bij de woning van zijn ex-vrouw. De man was dronken, schold en bedreigde zijn ex-vrouw. Agenten zagen dat de verdachte ook tegen de auto van de vrouw schopte en hebben de verdachte hierop aangehouden. De Stadjer is ingesloten in het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Bestuurders raken gewond bij aanrijdingen

PROVINCIE GRONINGEN Bij diverse aanrijdingen in de Provincie Groningen zijn op zaterdagmiddag meerdere bestuurders gewond geraakt.

MARUM Op de Haarsterweg in Marum kwam een 50-jarige inwoonster van Beesterzwaag in aanrijding met een plotseling overstekende hond. Het slachtoffer kwam met haar motor te vallen en liep daarbij letsel op aan haar schouder. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De hond heeft de aanrijding niet overleefd. De politie heeft onderzoek gedaan en de motor is afgesleept.

SCHEEMDA Op de Eexterweg in Scheemda gleed de bestuurder en zijn passagier met hun scooter onderuit omdat er olie op de weg lag. Beide slachtoffers, een 22-jarige inwoner van Hoogezand en een 18 jarige inwoonster van de gemeente Menterwolde, liepen letsel op. De man is overgebracht naar het ziekenhuis en de vrouw is ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld. Uit een onderzoek van de politie bleek dat de olie afkomstig was van een landbouwvoertuig waarvan een slang geknapt was. Nadat het wegdek weer was schoongemaakt is de weg vrij gegeven.

NIEUWE PEKELA Op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela kwamen twee autos met elkaar in aanrijding. De 76-jarige bestuurder en zijn 75-jarige vrouw, afkomstig uit Ter Apel reden met hun auto de oprit naar de N366 in de richting van Stadskanaal op. Daarbij zagen zij de 44-jarige bestuurder, afkomstig uit de gemeente Stadskanaal, niet en reden tegen de linkerkant van haar auto. De 76-jarige bestuurder week uit naar rechts en reed door de berm een helling af en kwam 12 meter lager tot stilstand. Brandweer en ambulance ter plaatse. De dames hadden geen letsel, de man is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend of de man letsel heeft opgelopen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en de beide autos moesten worden afgesleept.

Politie houdt dronken bestuurders aan

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft van zaterdag op zondag diverse bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

GRONINGEN Op de Bloemsingel controleerde de politie, zaterdagnacht, een 26-jarige bestuurder van een snorfiets. De bestuurder, woonachtig in Groningen, viel op door zijn rijgedrag. Bij controle saboteerde hij een aantal keren de blaasproef en werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de Stadjer 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uren. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

WEHE-DEN HOORN Een 29-jarige inwoner van de gemeente De Marne is zaterdagnacht met zijn auto in de sloot gereden op de Mernaweg in Wehe-den Hoorn. Hij en zijn bijrijder liepen hierbij geen letsel op. De auto is total loss en moest worden afgesleept. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de man ruim 1,40 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN Ook een 49-jarige man, zonder vaste woonplaats, is zaterdagavond aangehouden nadat hij slingerend met zijn snorfiets over de Zonnenlaan in Groningen reed. De blaasproef wees uit dat de man gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de bestuurder 1,65 promille alcohol in zijn bloed had. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Op het bureau bleek ook nog dat de man 28 dagen moest zitten voor diverse openstaande vonnissen. De man is ingesloten.

SAPPEMEER Zaterdagavond heeft de politie een 64-jarige inwoner van de gemeente Hoogezand-Sappemeer aangehouden die opvallend langzaam met zijn auto over de A7 reed. Een getuige zag dit en wist de bestuurder in de Noorbroeksterstraat in Sappemeer aan de kant te krijgen. De getuige belde de politie. De politie liet de bestuurder een blaasproef doen, deze wees uit dat de man gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij ruim 2.00 promille alcohol in zijn bloed had. Proces-verbaal wordt opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Bestuurder onder invloed van drugs aangehouden

MUSSELKANAAL Zaterdagnacht heeft de politie een 22-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De man reed slingerend met zijn auto over de N366 ter hoogte van Musselkanaal. Bij controle door de agenten, reageerde de bestuurder traag en sloom. De agenten zagen een joint en een paar zakjes wiet op de stoel in de auto liggen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau heeft een arts bij de bestuurder de bloedproef afgenomen. Hij verliet het bureau met een rijverbod van 5 uren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.