Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Aangehouden voor poging inbraak | |
De politie heeft op zaterdag 20 augustus een 51-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een horecagelegenheid aan de Schimmelpenninckstraat in Apeldoorn.

Agenten kregen rond 23.25 uur de melding, dat er mogelijk werd ingebroken bij een café aan de Schimmelpenninckstraat in Apeldoorn. Ter plaatse troffen de agenten buiten het café de Apeldoorner aan met inbrekersgereedschap. De man voldeed aan het signalement dat door de getuige was doorgegeven aan de meldkamer van de politie. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Door de poging inbraak heeft het café lichte braakschade opgelopen.

De politie maakt proces-verbaal op.

2011116267

|     |Apeldoorn - Drietal aangehouden voor mishandeling         |
De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een mishandeling van een

15-jarige jongen uit Apeldoorn. De tiener werd op zaterdag 20 augustus op de Nieuwstraat in Apeldoorn belaagd en mishandeld door een drietal tieners.

Het drietal is door de politie aangehouden.

Het slachtoffer meldde zich zaterdagmiddag rond 15.25 uur op het politiebureau, nadat hij even tevoren in de binnenstad was geslagen door een drietal jongens. Agenten gingen met een goed signalement op zoek naar het drietal en troffen hen even later aan op de Hofstraat. De Apeldoornse jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit een eerste onderzoek komt naar voren, dat de 18-jarige verdachte verantwoordelijk is geweest voor de mishandeling. Het is nog onbekend wat de aanleiding was voor de mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

2011116169

|     |Apeldoorn - Duo aangehouden voor vechten op straat        |
Een 37-jarige man uit Utrecht en zijn 34-jarige vriend uit Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag 21 augustus aangehouden vanwege vechten op straat. De twee veroorzaakten problemen bij een horecagelegenheid in het centrum van Apeldoorn.

De man uit Utrecht hield zich niet aan het deurbeleid van een horecagelegenheid. Na meerdere waarschuwingen verzocht de beveiligingsmedewerker van de horecagelegenheid de man om het pand te verlaten. Toen de man niet meewerkte en hij de beveiligingsmedewerker begon te duwen hebben agenten hem aangehouden. Ook zijn Amsterdamse vriend werd aangehouden, toen hij zich met de aanhouding bemoeide en een vechthouding aannam. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau. De Amsterdammer is na zijn verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg een bekeuring. De verdachte uit Utrecht is zondagochtend weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011116300
|     |Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed |
De politie heeft op zaterdag 20 augustus een 46-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Surveillerende agenten hielden de bestuurder rond 16.00 uur staande aan de Marchantstraat in Apeldoorn, nadat uit controle was gebleken dat de man in een onverzekerde auto reed. Tijdens de controle roken de agenten dat de man gedronken had. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij ruim 1.9 promille blies. Een ervaren bestuurder is strafbaar bij een promillage van 0.5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

2011116190
|     |Apeldoorn - Politie treft vuurwapen aan na vechtpartij    |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 augustus na een vechtpartij een 29-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van verboden vuurwapenbezit.

Agenten kregen rond 03.45 uur een melding van een vechtpartij aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd er door één van de betrokkenen gemeld dat de 29-jarige Apeldoorner bedreigingen had geuit en dat hij een vuurwapen bij zich droeg. De Apeldoorner is ter plaatse aangehouden, maar bij hem werd geen wapen aangetroffen. Dit werd later door agenten aangetroffen en de verdachte werd voor verhoor ingesloten. Het wapen bleek een verboden alarmpistool te zijn en is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. 11116345
Einde berichten
-----------------------
(

(

---- --