Politie Kennemerland

Politieberichten 19, 20 en 21 augustus

KENNEMERLAND, 21-08-2011

26 aanhoudingen na alcoholcontroles Haarlem

HAARLEM, 19. 20 en 21 augustus Dit weekend hebben er op verschillende locaties in Haarlem alcoholcontroles plaatsgevonden. Hierbij zijn 26 bestuurders aangehouden die met teveel drank op de weg opgegaan waren. De controles vonden vrijdagavond- en nacht plaats aan de Zijlweg, de Turfmarkt en het Papentorenvest. In totaal werden er hier ruim ongeveer 1000 weggebruikers gecontroleerd. Aan de Turfmarkt werden het meeste drankrijders aangehouden, namelijk 8. Hiervan waren er 4 beginnend bestuurder. Zaterdagavond- en nacht werden er blaastesten afgenomen aan de Fonteinlaan, de Turfmarkt en het Frans Halsplein. Hierbij werden ruim 580 weggebruikers gecontroleerd en 15 personen zijn aangehouden wegen het rijden onder invloed van alcohol. Bij de controle aan het Frans Halsplein vond één van de betrokkenen het nodig om tegen een politievoertuig te plassen. Hij heeft een bekeuring gekregen.

Rijbewijs automobilist ingevorderd

IJMUIDEN, 20 augustus - Politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.35 uur een auto in het midden van de Koningin Wilhelminakade staan met een draaiende motor en brandende verlichting. In de auto bleek een 30-jarige IJmuidenaar te zitten. Hij zat voorovergebogen in zijn stoel. De man is door de agenten wakker gemaakt, waarna er een blaastest is afgenomen. Hieruit werd duidelijk dat hij teveel gedronken had. Na een ademanalyse op het politiebureau werd duidelijk dat de man een promillage had van 1.93, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Roekeloze bromfietser onder invloed aangehouden

BEVERWIJK, 20 augustus Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.34 uur een bromfietser met hoge snelheid, 100 kilometer per uur, rijden over de Alkmaarseweg. Daarnaast zaten er twee bijrijders op het voertuig en werd er geen helm gedragen. De agenten hielden de bestuurder, een 27-jarige Beverwijker, staande aan de Maerten van Heemskerckstraat, maar hij probeerde er vandoor gegaan. Dit mislukte echter, waarna de Beverwijker is aangehouden en overgebracht is naar een politiebureau. Hier bleek dat hij een alcoholpromillage had van 1.16. De man is ingesloten voor verhoor en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vier mannen aangehouden na overval

HAARLEM, 19 augustus - Vrijdagavond even na 23.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat een shoarmazaak aan de Engelenburg zou zijn overvallen. In ieder geval twee mannen waren de eettent binnengekomen en eisten onder bedreiging van een wapen geld van de medewerker. De overval is mislukt, want na weerstand van de medewerker besloten de verdachten er zonder buit vandoor te gaan. Niemand raakte gewond. Er werd direct een zoektocht gestart en even later werden er aan de Europaweg 4 mannen aangehouden. Het gaat om Haarlemmers in de leeftijd van 18 tot 22 jaar. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het viertal bij de overval. Mensen die mogelijk over informatie beschikking die waardevol kan zijn bij het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met het Overvallenteam van Politie Kennemerland via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Motorrijder gewond na ongeval

BEVERWIJK, 19 augustus Vrijdagavond even voor 20.30 uur is een 37-jarige Beverwijker op een motor gewond geraakt bij een ongeval. Dit gebeurde op het Stationsplein. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan omdat een 19-jarige Heemkerse automobilist moest stoppen voor een overstekende voetganger. De motorrijder reed achter deze auto en kwam op het moment dat er geremd werd in botsing met de auto voor hem. Hierbij kwam hij ten val. Hulpdiensten rukten uit, waaronder een traumahelikopter. De man is naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen.

Politie zoekt getuigen poging inbraak

HAARLEM, 20 augustus Zaterdagochtend rond 08.30 uur kwam er een melding binnen dat er geprobeerd was in te breken bij een bedrijf aan de Kleine Houtweg. Op de locatie bleek een ruit van een achterdeur van het pand te zijn vernield. Binnen is niets weggenomen. De politie doet onderzoek naar de poging inbraak en hoopt daarom dat er mensen zijn die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de poging inbraak of op een eerder moment. De poging inbraak heeft ergens tussen vrijdagavond 18.30 en zaterdagochtend 08.30 uur plaatsgevonden. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie zoekt getuigen ongeval

BEVERWIJK, 20 augustus Zaterdagmiddag even na 14.00 uur is een 60-jarige vrouw uit IJmuiden gewond geraakt na een val met haar fiets. Dit gebeurde op het fietspad aan de Spoorsingel, in de richting van de Laan der Nederlanden. De vrouw is met onder meer hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Het is nog onduidelijk of de vrouw door een aanrijding ten val is gekomen of dat het een eenzijdig ongeval betreft. De politie komt daarom graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Beverwijk via het telefoonnummer 0900-8844.

Twee mannen aangehouden na schermutseling

VELSEN-NOORD, 21 augustus Politiemensen kregen in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.40 uur een melding dat er onenigheid was in een woning aan de Geelvinckstraat. Op de locatie zagen twee agenten een voordeur waarvan het glas kapot was en in de woning lag een 23-jarige man uit Velsen-Noord die buiten bewustzijn zat. Bij hem stond een 21-jarige plaatsgenoot. Deze viel de agenten direct aan en toen de bewusteloze man weer bijkwam, uitte ook hij zich gewelddadig naar de politiemensen. Hierop werd er versterking opgeroepen en zijn beide mannen aangehouden. Wat er zich voor de komst van de politie in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk, de politie doet onderzoek.

Jongens mishandeld, politie zoekt getuigen

HAARLEM, 21 augustus In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er rond
01.10 uur een mishandeling plaatsgevonden op de Grote Houtstraat. Twee 20-jarige Haarlemmers fietsten met vrienden door deze straat, toen zij door een groepje van hun fiets geslagen werden toen zij hen passeerden. De jongens vielen op de grond en is meerdere keren geschopt en geslagen. Eén van de twee liep hier onder meer pijnlijke ribben bij op, maar niemand hoefde mee met het gearriveerde ambulancepersoneel. Het is onbekend gebleven wie de Haarlemmers mishandeld hebben. De politie hoopt hier alsnog achter te komen en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidsduivel van de weg gehaald

HAARLEM, 21 augustus Zondagochtend rond 09.15 uur zagen politiemensen een auto met hoge snelheid rijden over de A200 komende uit de richting van Zwanenburg, gaande in de richting van Haarlem. De man reed veel te hard en haalde tot tweemaal toe rechts in. De agenten volgden de automobilist en aan de Gedempte Oostersingelgracht is de man veilig aan de kant van de weg gezet door de agenten. De man had vrijwel continu de maximumsnelheid flink overschreden en omdat er een meting was gedaan waaruit duidelijk werd dat hij maar liefst 79 kilometer per uur te hard reed, werd zijn rijbewijs direct ingevorderd. Tegen de bestuurder, een 21-jarige Haarlemmer, zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man gewond na ongeval

NIEUW-VENNEP, 21 augustus Een 24-jarige man uit Lisse is zondagochtend rond 11.10 uur gewond geraakt na een ongeval bij een bedrijf aan de IJweg. De man verrichtte werkzaamheden met bloemen en door nog onbekende oorzaak is er een scherp voorwerp waarmee hij werkte, tegen zijn borst gekomen. Hierbij is de man gewond geraakt. Hulpdiensten kwamen naar de locatie, waaronder een traumahelikopter. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd om zich aan zijn verwonding te laten behandelen.