KNHS

21 augustus 2011
Gouden KNHS speld voor Bert Mertens

ROTTERDAM (KNHS) - Tegen het decor van het FEI EK dressuur in Rotterdam werd Bert Mertens, die onlangs afscheid nam als directeur van Rabobank Nederland, door de voorzitter van de KNHS Theo Ploegmakers onderscheiden met de gouden speld.

In zijn speech tijdens een informele lunch wees Ploegmakers zijn gehoor, waaronder tal van prominenten uit de sportwereld, op de uitermate stimulerende werking die voor de hippische wereld uitgaat van het Rabo Talentenplan. "Voor het welslagen van dit plan is Bert Mertens binnen Rabobank van een niet te onderschatten betekenis geweest. Naast het Rabo Talentenplan is de ondersteuning van deze bank aan tal van internationale en lokale hippische evenementen van grote waarde". Met de woorden: "Met het onderscheiden van de heer Mertens met deze gouden speld wil de KNHS zijn dank en waardering uiting brengen", sloot de heer Ploegmakers zijn speech af.

In zijn dankwoord wees Mertens er op dat de basis van de Rabobank in de agrarische wereld ligt en waar paarden een belangrijk rol hebben gespeeld. "Ik ben er trots op dat het Rabo Talentenplan is uitgegroeid tot de 'back bone' van de hippische sport en ik ben de KNHS dankbaar voor de onderscheiding", aldus de heer Mertens.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS