Politie Midden- en West Brabant

Twee personen aangehouden tijdens preventief fouilleren in Breda

Breda, 21-08-2011

De politie heeft in de nacht van zaterdag, 20 augustus op zondag, 21 augustus 2011 in het kader van preventief fouilleren 138 stappers gecontroleerd in het zeer druk bezochte uitgaansgebied van Breda. Twee personen zijn daarbij aangehouden.

Een 21-jarige inwoner van Breda werd aan de Havermarkt aangehouden met een mes op zak. Aan de Visserstraat werd een 23-jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij niet mee wilde werken aan de fouillering.

De burgemeester van Breda heeft deze week een gebied in het centrum van Breda aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Daarmee kan de politie preventief fouilleren, telkens met toestemming van de officier van Justitie. Hiermee kan de openbare orde en veiligheid beter gewaarborgd worden. De maatregel van de burgemeester volgt op berichten over een groep die zich vorig weekend intimiderend zou hebben opgesteld in de Bredase horeca. De politie doet daar onderzoek naar. Los van dit incident is het komend weekend erg druk met festiviteiten in Breda en zijn er de laatste weken diverse berovingen in het park Valkenberg geweest.

Laatst gewijzigd 21-08-2011 14:03 | © Regio Midden en West Brabant |