Ingezonden persbericht


Persbericht, 21 augustus 2011

Mountainbikewedstrijd groot succes

De eerste SnowWorld mountainbikewedstrijd, die verreden werd op 20 en 21 augustus, was een groot succes. De organisatie mocht enkele honderden deelnemers uit binnen- en buitenland verwelkomen. Ondanks de slechte weersverwachtingen heeft de organisatie nauwelijks hinder van ondervonden van het weer. "Het KNMI gaf in de loop van de ochtend een code oranje af, maar gelukkig hebben we geen hinder ondervonden van de buien", aldus Martin Pieterse van de organisatie.

Limburgers in de prijzen
Op de zaterdag vielen diverse Limburgers in de prijzen. In de funklasse (voor deelnemers zonder KNWU licentie) ging Patrick Helgers uit Merkelbeek er met de overwinning van door. In de jeugdklasse van acht tot en met tien jaar schreef Dylan Strik uit Heerlen de overwinning op zijn naam.

Op zondag ging de overwinning in de funklasse heren naar Tim Vaesen uit Elsloo. De Landgraafse Diana Heijnen-Cuppens pakte de overwinning bij de funklasse dames.

Elite
De elitewedstrijd werd gedomineerd door de Belgen. Hans Becking pakte de overwinning. Hij reed acht ronden in 1.19.45 De tweede plek was voor zijn landgenoot Tim Wynants met een verschil van 33 seconden. De derde plek was voor de Nederlander Frank Beemer uit Gardenen. Hij finishte op 1.04 minuten van Becking.

Toekomst
Met deze wedstrijd is de basis voor de toekomst gelegd. Stichting Wielerpromotie het Groene Hart is van plan om vanaf nu jaarlijks wedstrijden rondom de locaties van SnowWorld in Landgraaf en Zoetermeer te organiseren. "Limburg is dé fietsregio van Nederland met mooie wedstrijden en klassiekers. De bedoeling is om samen met onze partners SnowWorld, de KNWU en mountainbikevereniging Discovery, ook in de toekomst wedstrijden te blijven organiseren. We dromen al stiekem over een World Cup Wedstrijd in Landgraaf", eindigt Pieterse.