Grote belangstelling voor vernieuwende en historische quilts


Ruim 130 mensen bezochten de opening van quilttentoonstelling 'Kunst door het oog van de naald'

BELLINGWOLDE, 20110821 -- Ruim 130 mensen bezochten de opening van de quilttentoonstelling 'Kunst door het oog van de naald', afgelopen zondag 21 augustus 2011 in Museum de Oude Wolden (MOW) te Bellingwolde. De expositie toont artquilts van de Groningse Duikvlucht Fantastique en historische quilts uit de drie voorgaande eeuwen.

Spreekster Ginie Arends, onder meer bekend van het Quiltnieuws en Galerie Lemferdinge, opende de tentoonstelling met een inleiding en de onthulling van groot bord in de tuin van het museum, weersbestendig gequilt van afdekzeil en canvastassen. Elke bezoeker kreeg een quiltcorsage met opmerkelijke stoffen en spreuken opgespeld om mee naar huis te nemen. Sfeervolle accordeonmuziek van Hennie Zuur maakte het openingsfeest compleet.

Bezoekers spreken over een sprankelende tentoonstelling. Het werk van de Duikvlucht Fantastique is zeker kleurrijk en ongewoon te noemen. Arends wees ook nog op de achtergrond van de historische lappendekens, die tot stand kwamen in een tijd waarin schaarse materialen met veel creatief vermogen tot een nieuw geheel werden gemaakt.

De tentoonstelling Kunst door het Oog van de Naald is nog tot en met 2 oktober, van woensdag tot en met zondag in het museum te zien. Elk weekend zijn leden van de Duikvlucht Fantastique aanwezig voor quiltdemonstraties. Op 11 september houdt Lieke Veldman een lezing in het kader van de tentoonstelling.

Foto’s van de opening zijn zeer binnenkort te zien op de web- en facebookpagina van MOW. Meer informatie over de expositie vindt men eveneens op www.museumdeoudewolden.nl





MOW