Gemeente Enkhuizen

Groot onderhoud N506 tussen Enkhuizen en Hoorn

De provincie Noord-Holland start op 22 augustus a.s. met onderhoudswerkzaamheden aan de provinciale weg tussen Enkhuizen en Hoorn (N506). Gedurende de werkzaamheden zijn delen van de weg niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Er gelden hiervoor omleidingsroutes die ter plekke worden aangegeven.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zijn rond 17 oktober gereed. De provinciale weg wordt deels opnieuw opgebouwd en geasfalteerd. Ook wordt het openbare groen en de verlichting onderhouden en worden nieuwe verkeerslichten geplaatst. Verder worden markeringswerkzaamheden uitgevoerd, onderhoud aan bebording en worden delen van het traject heringericht.

Planning

Fase 1: Dijk (kruispunt bij de N302) - Raadhuislaan De werkzaamheden vinden plaats van maandag 22 t/m donderdag 25 augustus & van maandag 29 augustus t/m donderdag 1 september aanstaande. Er wordt gewerkt tussen 20.00 uur s avonds en 05.00 uur s ochtends. De toegangsweg van en naar de Florasingel is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Fase 2: Raadhuislaan - Houterweg

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 5 t/m vrijdag 23 september 2011 aanstaande. In deze fase wordt er gewerkt tussen 06.00 uur s ochtends en 24.00 uur s avonds, 7 dagen per week. De weg is tijdens deze hele periode afgesloten voor doorgaand verkeer. De toegangsweg van en naar de Markerwaardweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld. Voor fietsers richting Enkhuizen geldt een omleidingsroute via de Voetakkers.

Fase 2/3: Houterweg - Zittend

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 19 september tot en met vrijdag 1 oktober tussen 09.00 uur s ochtends en 15.00 uur s middags en van 20.00 uur s avonds tot 05.00 uur s ochtends. Tijdens deze werkzaamheden worden o.a. kap- en snoeiwerk alsmede asfaltreparaties verricht. Er is alleen sprake van verkeershinder..

Fase 3: Zittend Scheldeweg

De werkzaamheden vinden plaats van maandag 26 september t/m maandag 17 oktober tussen 06.00 uur s ochtends en 24.00 uur s avonds, 7 dagen per week. De toegangsweg van en naar de Zuiderdracht is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld. Ook voor fietsers geldt een omleiding.

Hulpdiensten & openbaar vervoer

Voor hulpdiensten is het bij eventuele calamiteiten altijd mogelijk om de plaats van bestemming te bereiken.
Voor het openbaar vervoer gelden geen omleidingsroutes.

Bestemmingsverkeer Schellinkhout

Het kruispunt Dorpsweg/Zuiderdracht/provinciale weg N506 blijft open voor bestemmingsverkeer Schellinkhout, waarbij de doorgang wordt geregeld door verkeersregelaars.

Bij vragen over deze wegwerkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis) of kijken op www.infoN506.nl.