Provincie Zuid-Holland

Groot onderhoud N494 bij Hellevoetsluis

De provincie Zuid-Holland voert van 22 augustus tot en met 31 augustus 2011 groot onderhoud uit aan de Kanaalweg Westzijde en Kanaaldijk West tussen Hellevoetsluis en Heenvliet (N494). Tijdens deze periode wordt de N494 in zijn geheel afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

Het wegverkeer wordt via gele borden omgeleid over de Nieuweweg en de N57. Het tankstation en de carpoolplaats ter hoogte van de N218 blijven bereikbaar vanaf de N218.

Werkzaamheden
De hoofdrijbaan van de N494 wordt gefreesd en opnieuw geasfalteerd. Ook worden de vangrail vervangen en de openbare verlichting vernieuwd.

Van 19 tot en met 25 september wordt het fietspad op de parallelweg van de N494 geasfalteerd. De weg is tijdens deze werkzaamheden afgesloten, fietsers worden omgeleid.

Meer informatie
Op www.zuid-holland.nl/N494 staat actuele informatie over het groot onderhoud aan de N494.

De provincie Zuid-Holland werkt aan goede en veilige provinciale wegen. Groot onderhoud wordt zo veel mogelijk trajectsgewijs uitgevoerd. Rijbaanbreedte en belijning worden aangepast aan de eisen van Duurzaam Veilig. Na de werkzaamheden is de weg in principe zes jaar onderhoudsvrij. Hoewel overlast voor weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, doet de provincie er alles aan om deze zo beperkt mogelijk te laten zijn.


---- --