Gemeente Hardenberg

Start herinrichting Stationsstraat zuid op 22 augustus

16 augustus 2011

Als onderdeel van het Masterplan Stationsomgeving Hardenberg wordt de Stationsstraat zuid opnieuw ingericht. De Stationsstraat maakt deel uit van de hoofdfietsstructuur die door het centrum van Hardenberg loopt. In het ontwerp is daarom extra aandacht voor het comfort en verkeersveiligheid van de fietser. De werkzaamheden starten op maandag 22 augustus 2011.

Na het noordelijk deel wordt nu ook het zuidelijk deel van de Stationsstraat opnieuw ingericht. Door de herinrichting wordt de Stationsstraat in zijn geheel meer betrokken bij het centrum van Hardenberg. De rijbaan worden in asfalt aangelegd en de voetpaden krijgen dezelfde uitstraling als die op de Stationsstraat noord. Parkeren vindt buiten de rijbaan plaats, op zogenaamde parkeerspiegels. Daarnaast worden er ook bomen gepland en wordt de straat voorzien nieuwe LED-verlichting. De duurzame verlichting zorgt ervoor dat ongeveer 30 procent op de energielasten van de verlichting wordt bespaard.

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden starten op maandag 22 augustus 2011 met het verleggen van de kabels en leidingen in de Stationsstraat. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk in de trottoirs plaats en zijn naar verwachting na vier weken afgerond. Vervolgens start de aannemer met de herinrichting van de weg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden half november 2011 afgerond.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is het zuidelijk deel van de Stationsstraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Voor fietsers en voetgangers is de straat gedurende de werkzaamheden wel toegankelijk. Voor bewoners worden er specifieke maatregelen getroffen door de aannemer voor de bereikbaarheid van hun woning.

Werkzaamheden Stationsplein

De werkzaamheden voor het verleggen van de kabels en leidingen in het Stationsplein starten op 29 augustus 2011. De werkzaamheden zijn naar verwachting na 5 weken afgerond. De werkzaamheden vinden plaats aan de zijkant van het plein, in de trottoirs. Het plein blijft gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar voor al het verkeer. De werkzaamheden voor de herinrichting van het Stationsplein starten in het eerste kwartaal van 2012. De wegenstructuur rondom het plein wordt voorbereid op de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd.

Masterplan Stationsomgeving Hardenberg

Het Masterplan Stationsomgeving Hardenberg zorgt ervoor dat het gebied rond het station in Hardenberg een kwaliteitsimpuls krijgt. De komende jaren verandert het gebied in een dynamische omgeving met meer voorzieningen. Het gaat om ontwikkelingen die een bijdrage leveren aan verbeterde verbindingen via het spoor, parkeervoorzieningen, bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Ook de realisatie van het Gezondheidspark en de Sportboulevard vallen onder het Masterplan Stationsomgeving Hardenberg.