Gemeente Wassenaar

Start werkzaamheden Via 44

De provincie Zuid-Holland verbetert twee fietsroutes tussen Den Haag en Leiden tot snelfietsroutes. Op maandag 22 augustus start de provincie met werkzaamheden aan het zuidelijke deel van de snelfietsroute Via 44. Het zuidelijk deel loopt van Wassenaar naar Den Haag. De werkzaamheden duren tot eind november. Het fietspad wordt - waar mogelijk - verbreed er komt straatverlichting waar dat nu nog niet het geval is en de tegels worden vervangen door rood asfalt.

Werkzaamheden en omleidingen
Het deel van het traject tussen de Zijdeweg/viaduct N214 en de Houtlaan in Wassenaar is tot begin oktober afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. Het fietspad tussen de Houtlaan en de Lange Kerkdam in Wassenaar is vervolgens tot eind november afgesloten voor doorgaand fietsverkeer. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Zodra een deel van de route weer beschikbaar is, wordt de omleiding ingekort. Woningen en bedrijven die aan de route gelegen zijn blijven bereikbaar, met uitzondering van twee niet aaneengesloten dagen waarop de fundering en het asfalt worden aangebracht. De aan de route gelegen woningen en bedrijven worden twee werkdagen voor deze werkzaamheden geïnformeerd per brief. De woningen en bedrijven blijven voor de nood- en hulpdiensten altijd bereikbaar.

Meer informatie
Dagelijks reizen veel mensen tussen Den Haag en Leiden. Dat leidt regelmatig tot files en overvolle treincoupés. Fietsen is een gezond en sportief alternatief voor reizen met de auto of het openbaar vervoer. Daarom verbetert de provincie Zuid-Holland twee bestaande fietsroutes tussen Leiden en Den Haag tot veilige en comfortabele snelfietsroutes. Op www.zuid-holland.nl/via44 vindt u de meest actuele informatie en planning van de Via 44.

* 16 augustus 2011