Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Herinrichting Maarssen-dorp start met Kerkweg

Gemeente Stichtse Vecht start in de week van 22 augustus met de uitvoering van de verkeers-maatregelen in Maarssen-dorp aan de Kerkweg. De werkzaamheden in deze straat duren naar verwachting tot half oktober.

Na het verwijderen van de bestrating wordt een nieuwe fundering gelegd, worden de putten opnieuw aangelegd en wordt de straat voorzien asfalt, waaronder zichtbaar in het rood aangebrachte fietspaden en kruisingsvlakken. Gelijktijdig worden de voetpaden en parkeerplaatsen opnieuw aangelegd. De werkzaamheden zullen naar verwachting half oktober afgerond zijn. De werkzaamheden op de Kerkweg zijn een onderdeel van de totale herinrichting van Maarssen-dorp. De overige wegen die nog heringericht worden zijn in willekeurige volgorde: de Termeerweg-Emmaweg, kruising nabij Termeerbrug (Parkweg) tot kruising Parkweg/Kerkweg, kruising Parkweg/Kerkweg tot brandweerkazerne Binnenweg, kruising Parkweg/Kerkweg tot Harmonieplein, Harmonieplein-rotonde Straatweg. De exacte planning wordt nog afgestemd met de aannemer. Zodra de planning en volgorde bekend is wordt hierover gecommuniceerd.

Wethouder Wiersema: "Ter voorbereiding is intensief overleg gevoerd met alle belanghebbenden over de te nemen verkeersmaatregelen in Maarssen-dorp. De verkeersmaatregelen die nu worden uitgevoerd zijn dan ook dankzij de inspanning van alle partijen op transparante wijze tot stand gekomen. Het doel om het sluipverkeer in Stichtse Vecht terug te dringen, de verkeersstromen zoveel mogelijk te spreiden en de fietsroutes veilig te houden, is daarmee behaald. We zijn in een afrondende fase beland. Er wordt gestart met de herinrichting van de Kerkweg".

NB. Een definitief besluit over het weghalen van de bussluis wordt genomen na afronding van de bezwaarprocedure. Dit besluit is vereist in de laatste fase van het werk (bij het aanbrengen van de deklagen) Nu wordt gestart met de eerder geplande herinrichting van de weg.

De werkzaamheden worden integraal aangepakt. Hierbij zijn de volgende afspraken met betrokkenen gemaakt:

1. De herinrichting van de Kerkweg en het verwijderen van de bussluis worden gelijktijdig uitgevoerd. De Kerkweg wordt zodanig ingericht dat het niet mogelijk is om harder te rijden dan 30 km/u .
2. In de Huis ten Boschstraat wordt gelijktijdig 30 km/ u ingevoerd. De weg wordt na realisatie van het bouwproject 'De Kwekerij' heringericht.

3. Zes maanden na afronding van de herinrichting van de Kerkweg, Parkweg en Binnenweg zullen verkeerstellingen plaatsvinden met als doel te bezien of de volgende doelstellingen behaald zijn:


* minder dan 11.000 motorvoertuigen per etmaal op de Parkweg;
* gelijke verdeling van het verkeer op de Binnenweg en Kerkweg met de marge van 5 tot 10%.

Zoals aangegeven zullen tellingen en de daaraan gekoppelde evaluatie uitgevoerd worden om te bezien of de gestelde doelen worden gehaald. Impliciet betekent dit ook dat indien de gestelde doelen niet worden gehaald er aanvullende maatregelen worden genomen. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met alle betrokken partijen.