Politie Groningen

Maandag 22 augustus 2011

Provincie Groningen, 22-08-2011

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding

WINSUM Zondagochtend is een 61-jarige inwoner van Vries op de Winsumerstraatweg in Winsum gewond geraakt bij een aanrijding met de auto die werd bestuurd door een 61 jarige-inwoner van Winsum. De automobilist moest remmen omdat de autos voor hem ook moesten remmen. Bij de remactie van de motorrijder blokkeerde het voorwiel en raakte hij de auto van de Winsummer en kwam te vallen. De motorrijder brak hierbij zijn sleutelbeen en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld.

Hennepkwekerij ontmanteld

WILDERVANK De politie heeft zondagmiddag in een schuur bij een woning in de Raadhuisstraat in Wildervank een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De 38-jarige bewoner van deze woning had zaterdag al overlast veroorzaakt door dronken over straat te lopen. Ook zou hij een auto hebben vernield. De verdachte was hiervoor aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Toen de politie een tip kreeg dat er vermoedelijk in de woning van deze man een hennepkwekerij zou zijn, werd er een onderzoek ingesteld. Agenten roken ter plekke een sterke hennepgeur. In de schuur troffen de agenten een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. Er zijn 326 volwassen hennepplanten en toebehoren, waaronder lampen, filters en ventilatoren, in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man na bedreiging aangehouden

GRONINGEN Een 17-jarige inwoner van Groningen is zondagmiddag aangehouden in een winkelbedrijf aan de Boumaboulevard in Groningen. De Stadjer bedreigde een 40-jarige inwoner van Groningen nadat zij in de winkel tegen elkaar aan hadden gebotst. De politie heeft de verdachte, die vervelend bleef, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog een boete had openstaan. Na verhoor en nadat de boete betaald was kon de man het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie treft gestolen racemotor aan

GRONINGEN Zondagmiddag is een 49-jarige inwoner van Groningen aangehouden in de Hagedisstraat in Groningen. Hij wordt er van verdacht een gestolen motor in zijn bezit te hebben of te hebben gestolen. Naar aanleiding van een tip dat een rode motor van het merk Ducati in het schuurtje zou staan, stelden agenten een onderzoek in. De aangever had via de media al eerder een oproep gedaan nadat zijn opvallende racemotor dit weekend was gestolen in Peize. Na een gesprek met de bewoner werd in een schuurtje deze bijzondere motor aangetroffen. De bewoner had hier geen aannemelijke verklaring voor het is aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De motor is in beslag genomen en de politie doet onderzoek.

Jongetje gewond na val uit raam

BELLINGWOLDE Een 5-jarig jongetje uit Bellingwolde is zondagavond op de Beukenlaan in Bellingwolde gewond geraakt. De jongen was van vier meter hoog uit het slaapkamerraam van zijn ouderlijke woning naar beneden gevallen. Hij kwam met een klap op de grond terecht. De 5-jarige werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook het personeel van de traumaheli werd bij het incident ingezet. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeval.

Man rijdt onder invloed

HOOGEZAND De politie heeft zondagnacht op de Hoofdstraat in Hoogezand een 30-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd rijdend op zijn scooter gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat de verdachte 1,35 promille (605 ugl) alcohol in zijn bloed had. De bestuurder was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Bij navraag bleek ook dat de Hoogezandster nog meerdere boetes had openstaan. Hij kon deze boetes niet betalen. De 30-jarige werd vervolgens in een cel ingesloten. Ten slotte stelde de politie vast dat het kenteken op de kentekenplaat niet overeen kwam met de omschrijving van de bromfiets. Het voertuig werd voor nader onderzoek op het politiebureau geplaatst. De politie maakt proces-verbaal op.

Wielrenster gewond na val

MIDWOLDE Een 29-jarige vrouw uit Eelde is zondagochtend op het Pasop in Midwolde gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw maakte samen met haar vriend een trainingsrit op de racefiets. De 29-jarige raakte op een gegeven moment de rand naast de weg. De vrouw kwam hierdoor in de berm terecht. Zij kwam vervolgens ten val. Het slachtoffer werd met hoofd- en armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Pony op hol; twee kinderen licht gewond

GRONINGEN Een kinderfeestje is zondagmiddag in de wijk Lewenborg drastisch ten einde gekomen. Een 39-jarige vrouw uit Groningen vierde de verjaardag van haar kinderen. Onder meer werden er ritjes in een kar gemaakt, die werd voortgeduwd door haar pony. De kinderen mochten om de beurt een ritje in de kar maken. De pony met kar werd bovendien lopend begeleid door meerdere ouders. Toch ging het bij een pauze tijdens één van de ritten mis. De pony sloeg plotsklaps op hol, waarna de kar met de negen kinderen op de Loefzijde ging slingeren. Alle kinderen vielen hierdoor van de kar af. De kar brak vervolgens door midden. Een 9-jarige jongen uit Groningen moest voor nader medisch onderzoek mee naar het ziekenhuis. Een tweede kind werd voor een klein medisch onderzoek naar de huisartsenpost gebracht. Alle kinderen waren overstuur, maar zij konden vrijwel direct door hun ouders worden opgevangen en getroost. De pony werd bij een weiland aan de Noorddijkerweg door voorbijgangers ingesloten. De pony bleek tijdens de vlucht ook een personenauto te hebben beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.