Belgische Federale Overheid


Een Belgische auto voor het prinselijk huwelijk in Monaco

Datum: 22 augustus 2011

Een Luiks bedrijf werd geselecteerd voor het ombouwen van de auto voor het huwelijk van Prins Albert II van Monaco en Charlène Wittstock. De wagen, een Lexus LS 600h met een transparant dak, is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Lexus, de Japanse fabrikant van luxewagens en hofleverancier van het Paleis van Monaco, en Carat Duchatelet, een Luikse onderneming gespecialiseerd in carrosserie en interieurs van gepantserde wagens voor vips.

Het transparante dak vormde een ware uitdaging, zowel het ontwerp ervan, uit één stuk en zonder versteviging, als de vervaardiging. Het werd gebouwd door een gespecialiseerd toeleverancier uit de luchtvaartindustrie. Dit sobere en lichte dak in 8 mm dik polycarbonaat dat maar 26 kg weegt, zorgt voor een perfecte zichtbaarheid naar binnen en naar buiten.

Het kostte meer dan 2 000 werkuren om de wagen zodanig om te bouwen dat hij het luxueuze interieur dat past bij deze bijzondere dag uitstekend laat samengaan met het kwaliteitsniveau en de technische perfectie die zo kenmerkend zijn voor Lexus, zonder daarbij afbreuk te doen aan de prestaties, de veiligheid en de rijdynamiek van het model.

Sedert meer dan veertig jaar hebben meer dan vijftig staatshoofden het voorrecht gekend zich te verplaatsen in wagens die dankzij Carat Duchatelet op weergaloze wijze comfort en veiligheid combineren. Voor het begin van dit succesverhaal moeten we teruggaan naar 1968, naar het winkeltje van een man met een passie voor luxewagens, Frédéric Duchatelet. De onderneming specialiseerde zich aanvankelijk in de binnenafwerking op maat voor luxewagens (fijne houtsoorten, bekledingsstoffen, leder). In de loop van de jaren werd Carat Duchatelet dankzij de kwaliteit van zijn producten en zijn expertise de bevoorrechte leverancier van de groten der aarde en richtte het zijn activiteiten op het ombouwen en pantseren van wagens.

www.caratsecurity.com Externe link