Politie Twente

Gewonden bij aanrijding
Losser
Op de Lossersestraat heeft zondag 21 augustus omstreeks 10.20 uur een aanrijding plaatsgevonden, waarbij twee personen gewond zijn geraakt.

Een 77-jarige automobilist uit Enschede reed over de Lossersestraat en wilde rechtsaf slaan, de Zoekerweg in. De achter hem rijdende 21-jarige automobiliste uit Enschede zag dit te laat en botste achterop. De 21-jarige kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij en een 76-jarige vrouwelijke Enschedese passagier van de 77-jarige man zijn met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011079766)

Rijbewijs ingevorderd
Almelo
Van een 28-jarige man uit Groningen is in de nacht van zondag 21 op maandag 22 augustus het rijbewijs ingevorderd.

Surveillerende agenten van Politie Twente controleerden de man omstreeks 03.45 uur op de Van Rechteren Limpurgsingel en onderwierpen hem aan een blaastest. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol genuttigd had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 1,53 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011079907)

Mishandeling, politie zoekt getuigen Hengelo
Een 38-jarige man uit Borne is zondag 7 augustus omstreeks 20.00 uur op de Bornerbroeksestraat / Hosbekkeweg mishandeld door drie mannen.

De man fietste over de Bornerbroeksestraat. Vlak voor de Hosbekkeweg kwam een blauw/groenkleurige personenauto naast hem rijden met drie mannen erin. Twee van de mannen stapten uit en mishandelden de 38-jarige. Op dat moment kwamen twee fietsers langsrijden. Zij stopten en riepen naar de daders. De mannen stappen vervolgens weer in de auto en rijden weg. De 38-jarige man heeft zich bij een ziekenhuis onder behandeling laten stellen.

Politie Twente is direct een onderzoek gestart en wil nog graag in contact komen met de twee fietsers die getuige zijn geweest van de mishandeling. Ook vraagt de politie andere getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Borne 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011076055)

Inbraak bij VV Dos '37
Vriezenveen
Politie Twente zoekt getuigen van een inbraak bij Voetbal Vereniging Dos '37 aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen.

Zaterdagavond 20 augustus zijn de laatste mensen rond 21.00 uur bij de voetbalvereniging weggegaan. Zondagochtend de 21ste rond 09.00 uur kwam de eerste bezoeker het terrein van de voetbalvereniging oplopen. De man zag dat de toegangsdeuren van het complex openstonden. Binnen bleken er verschillende ruimtes te zijn doorzocht. De inbrekers hebben onder meer een tv, computer, sleutels en snoep gestolen.

Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen. Vermoedelijk is de inbraak tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 09.00 gepleegd. Heeft u rond deze tijd mensen gezien in de buurt van voetbalvereniging Dos '37 op sportpark Het Midden? Heeft u informatie over de inbraak? Neem dan contact op met Politie Twente, team Twenterand via het telefoonnummer 0900 - 8844. (2011079771)

Man aangehouden voor geluidsoverlast Enschede
Een 38-jarige man uit Enschede is maandag 22 augustus aangehouden in verband met overlast, belediging en het plegen van verzet.

Agenten van Politie Twente kregen rond 00.10 uur melding van geluidsoverlast aan de Paulus Potterstraat in Enschede. De agenten konden de muziek buiten op straat horen. Ze hebben aangebeld bij de bewoner. De man reageerde direct agressief. Hij schold de agenten uit en weigerde de muziek uit te zetten. De agenten besloten de man aan te houden. Hierbij heeft hij zich verzet. Uiteindelijk is hij overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum.

Het was niet de eerste keer dat deze man geluidsoverlast veroorzaakte. In overleg met onder meer de woningbouwvereniging wordt gekeken welke maatregelen er verder nog tegen deze man genomen kunnen worden. (2011079878)


-----------------------
Maandag 22 augustus 2011



Politie Twente