Politie Midden- en West Brabant

Veelplegersteam boekt het 100ste resultaat

Tilburg, 22-08-2011 o Het veelplegersteam van het politiedistrict Tilburg heeft met de arrestatie van een 33-jarige Tilburger het honderdste resultaat van dit jaar geboekt. De Tilburger, een bekende veelpleger, wordt verdacht van betrokkenheid bij een diefstal van een gsm uit een woning aan het Churchillplein. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Een veelpleger is een persoon die over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen en zet sinds twee jaar onder andere het zogenaamde veelplegersteam in . Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire
inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

In 2010 boekte het veelplegersteam in totaal 126 resultaten. Dit jaar meldt het team zowel direct als indirect betrokken te zijn bij het 100ste resultaat. In 33 gevallen gaat het om veelplegers. De overige zaken hebben betrekking op de speerpunten die de Regio Midden en West Brabant hanteert, zoals straatroven, overvallen en woninginbraken.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-08-2011 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |