Ingezonden persbericht


Samsung bereikt nieuwe mijlpalen met PlanetFirst(TM)-intitiatief


* Samsung wil in 2013 tot de milieuvriendelijkste bedrijven ter wereld behoren
* 38% minder uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van 2008
* US$ 2,37 miljard geïnvesteerd in milieuvriendelijke faciliteiten voor R&D en productie

Delft, 22 augustus 2011 - Voor het tweede jaar op rij heeft Samsung belangrijke mijlpalen bereikt in haar PlanetFirst(TM)-initiatief, waarmee zij in juli 2009 startte. Met dit bedrijfsbrede initiatief wil Samsung stimuleren dat zij in 2013 tot de milieuvriendelijkste bedrijven ter wereld behoort. Hiervoor richt Samsung zich onder andere op de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, de uitbreiding van het aanbod eco-producten en investeringen in milieuvriendelijke productiefaciliteiten. Een overzicht van de belangrijkste mijlpalen van het PlanetFirst(TM)-initiatief:

Vermindering van de uitstoot van broeikasgassen van fabrieken en producten
* De Samsungfabrieken hebben in de eerste helft van 2011 38% minder broeikasgassen uitgestoten ten opzichte van 2008 (omzet genormaliseerd). Hiermee is Samsung op koers om haar doelstelling van een reductie van 50% in 2013 te bereiken.
* Nieuwe producten van Samsung zijn 18,5% energiezuiniger dan in 2008. De geschatte indirecte CO2-uitstoot van nieuwe producten is van januari 2009 tot en met juni 2011 met 22,89 miljoen ton verlaagd.
* Naast de inventarisatie van de CO2-uitstoot van fabrieken van Samsung Electronics, is het bedrijf gestart met een systeem om de uitstoot van partners en toeleveranciers in kaart te brengen en de indirecte uitstoot van vliegreizen van Samsung medewerkers.
* Eerder dit jaar heeft Samsung het Energy Management System certificaat (EnMS) ontvangen voor haar Tangjeong Display City. In juli heeft Samsung een ISO 50001 certificaat ontvangen voor haar 'Smart City'-initiatief in Gumi, Korea.

Uitbreiding van het aanbod milieuvriendelijke producten
* In 2010 is aan 2.210 productmodellen van Samsung een wereldwijd eco-label toegekend. Daarmee staat Samsung voor het vijfde achtereenvolgende jaar op nummer één op de wereldwijde ranglijst van bedrijven met de meest milieuvriendelijke producten. Daarnaast heeft Samsung in 2010 voor 90% van haar productlijnen een 'Good Eco Product'-beoordeling ontvangen, waarmee zij haar tussentijdse doelstelling ruimschoots behaalde.
* Samsung heeft zes Eco Design awards gewonnen op de International Consumer Electronics Show 2011 in Las Vegas. Dit is het grootste aantal Eco Design awards dat Samsung ooit heeft gekregen.
* Samsung heeft een interne commissie opgericht voor de ontwikkeling van eco-producten. Alle productontwikkeling-teamleiders uit de gehele onderneming nemen hier aan deel om de creatie van innovatieve, groene producten en oplossingen te stimuleren.

Investeringen in milieuvriendelijke R&D- en productiefaciliteiten
* Samsung heeft in 2010 1,6 triljoen won (ongeveer US$ 1,40 miljard) extra geïnvesteerd in milieuvriendelijke productontwikkeling en groene productiefaciliteiten. Dit brengt de totale investering van Samsung in de eerste twee jaar van het PlanetFirst(TM)-initiatief op ¤ '¬ 2,7 triljoen won (ongeveer US$ 2,37 miljard).

'Samsung blijft ernaar streven haar wereldwijde en bedrijfsbrede missie die is vastgelegd in het 'Eco-Management 2013 Initiative' te volbrengen', stelt Park Sangbum, Senior Vice President en hoofd van het CS & Environment Center van Samsung Electronics. 'Wij willen bij al onze medewerkers het eco-managementgevoel losmaken om een echte leider in duurzaam ondernemen te worden.'

Het 2011 Sustainability Report van Samsung Electronics uit juni 2011 kunt u hier downloaden.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld, behaalde Samsung in 2010 een totale omzet van US$ 135,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 190.500 mensen op 206 vestigingen in 68 landen in negen onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Memory, System LSI en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.