Ingezonden persbericht


Ronald Morien blij met podiumplaats op circuit Silverstone

WIEUWERD / SILVERSTONE (Groot-Brittannië), 22 augustus 2011 - Ronald Morien heeft in het Mekka van de autosport een podiumplaats gescoord. De 43-jarige ondernemer uit Wieuwerd streed in beide wedstrijden van de Dutch Renault Clio Cup om de podiumplaatsen. De plaats van handeling was het Britse circuit Silverstone, dat in het teken stond van het goedbezochte evenement World Series by Renault.

Morien maakte twee maanden geleden kennis met de Britse omloop in een Dutch GT4-auto. Nu was het de beurt aan zijn Clio. De deelnemers kregen slechts een half uur training en als er dan iets niet goed gaat, is er weinig tijd om te spelen met de afstelling van de wagen. "We kwamen drie seconden te kort", vertelt de Fries. "We hebben vrijdagavond van alles aan de auto veranderd om met goede hoop aan de kwalificatie van zaterdagochtend te beginnen." Gelukkigerwijs vielen de wijzigingen in het voordeel van Morien. Met een vijfde en vierde tijd werden twee goede uitgangsposities veilig gesteld.

Derde plaats
Morien vertrok uitstekend uit de startblokken en pareerde zich na de start van de eerste wedstrijd voor een plaats in de topdrie. Er werd vooraan het veld hard gestreden en door een akkefietje tussen twee deelnemers verloor Morien - die daarachter reed - de aansluiting met de kop van het veld. Toch werd hij als derde geklasseerd. "Het was een heel goede wedstrijd. Iemand voor me kreeg door het incident aan het begin van de race een tijdstraf van tien seconden. Daardoor eindigde ik als derde, maar wel een dag later. De podiumceremonie had ik dus gemist", legt Morien uit. Tevreden was hij zeker, want een hogere positie betekende extra punten in de race voor de titel.

De tweede wedstrijd werd op zondag voor volle tribunes verreden. Opnieuw was de start van Morien uitstekend en vocht hij bochtenlang met Sebastiaan Bleekemolen om een positie te winnen. "Uiteindelijk had hij de betere lijn en moest ik hem laten gaan", zegt de coureur uit Wieuwerd. Hij koerste op een fraaie derde plaats, maar helaas was het nog niet beslist. Na een mooi gevecht met Robert van den Berg werd de strijd in het nadeel van Morien afgesloten. "Robert reed me doormiddel van een mooie actie voorbij. Helaas vierde, maar dat was het racen waard."

Belevenis
Uiteindelijk blikt Morien met een zeer tevreden gevoel terug naar het raceweekend op Silverstone. Niet alleen vanwege de wedstrijden, maar ook door alles eromheen: "Dit was een hele belevenis en je merkt dat Engeland echt autosport minded is. Het circuit was afgeladen met zo'n 150.000 bezoekers. Hele families waren aanwezig en sommigen waren zelfs aan het picknicken. En als coureur word je als een held ontvangen. Overal worden handtekeningen uitgedeeld en ga je met mensen op de foto. Iedereen was super enthousiast."

De volgende twee wedstrijden van de Dutch Renault Clio Cup en Toerwagen Diesel Cup vinden plaats tijdens het evenement Trophy of the Dunes op 3 en 4 september te Circuit Park Zandvoort. "Ook daar zijn we weer in de top te vinden", verwacht Morien.

Noot voor de redactie,