Gemeente Enkhuizen

Laatste Zomeravond Beiaardconcert

Op dinsdag 23 augustus verzorgt beiaardier Janet Tebbel het tiende en laatste concert in de serie Zomeravond Beiaardconcerten Enkhuizen. Van 20.00 tot 21.00 uur speelt zij werken van onder andere Alice Gomez en Ronald Barnes. U kunt de concerten uitstekend beluisteren op het Zuiderkerkhof waar de gemeente zorg draagt voor stoelen. De ingang is aan de zuidkant van de kerk en de toegang is gratis.

Janet Tebbel is sinds 1979 in dienst als beiaardier van de First United Methodist Church of Germantown, Philadelphia, waar zij een Taylor beiaard van vijftig klokken bespeelt. Sinds 2002 is zij daar eveneens de beiaardier van de Paccard/Bigelow beiaard (47 klokken) van de Miraculous Medal Shrine.

Janet begon haar beiaardstudie bij R. Hudson Ladd aan de University of Michigan in Ann Arbor, speelde vervolgens op de University of Rochester, New York en behaalde haar Master aan de Eastman School of Music. Met een beurs van de Belgian-American Educational Foundation studeerde zij een jaar bij Piet van den Broek aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, Belgi, en behaalde een einddiploma.

Ze gaf concerten in geheel Noord-Amerika en Europa en werd beiaardierlid van het Guild of Carillonneurs in North America in 1974. Ze was voorzitter van de Membership Enhancement Committee en twaalf jaar lang secretaresse van het bestuur van dit beiaardiersgilde. Janet is jarenlang voltijds werkzaam geweest als muziekdocent, speciaal gericht op jonge kinderen tot en met de basisschoolleeftijd. Momenteel geniet ze van meer vrijheid voor het bespelen van de beiaard en andere onderwijsmogelijkheden.