Gemeente Oldebroek


Jeugdsportfonds Noord-West Veluwe

Nog even en dan starten alle sportverenigingen weer met hun trainingen en competities. Wij vinden dat alle kinderen in onze gemeente moeten kunnen sporten, niemand buitenspel! Daarom werken we sinds 2010 samen met het Jeugdsportfonds Noord-West Veluwe (JSF). Vaak betalen ouders de sportactiviteiten van hun kind. Maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het JSF bij te springen.

Wat doet het Jeugdsportfonds?
Het JSF zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, lid worden van een sportvereniging. JSF betaalt de contributie en vergoedt de sportspullen tot een maximum van ¤ 225 per jaar per kind.

Wie komen in aanmerking?
Kinderen in de leeftijd tot 18 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten, een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin tussen 5 en 18 jaar komen in aanmerking.

Hoe werkt het Jeugdsportfonds?
Ouders en kinderen kunnen geen aanvraag indienen. Dit kan alleen door een intermediair. Een intermediair is professioneel betrokken bij de opvoeding en verzorging van uw kind. Denk hierbij aan de leerkracht, jeugdhulpverlener en huisarts. Voor het indienen van een aanvraag heeft de intermediair het volgende van u nodig: de gegevens van uw kind (naam, adres, geboortedatum); de gegevens van de club en/of winkel (naam, adres, rekeningnummer, emailadres van de penningmeester van de club); duidelijk omschreven motivatie waarom u als ouder de contributie en of aanschaf van de sportspullen niet voor uw kind kan betalen. Dit laatste moet u kunnen aantonen. Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt zowel de intermediair als de penningmeester van de club een bevestiging. Het JSF stort na ontvangst van de factuur van de club binnen twee weken het bedrag van de contributie op rekening van de club. Dat geldt ook voor de winkel waar de sportspullen zijn gekocht.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdsportfondsgelderland.nl. Voor het indienen van een aanvraag klikt u op NW-Veluwe in de blauwe rechterbalk en vervolgens op het kopje 'Aanvragen'.

Inlichtingen: Afdeling Samenleving, telefoon (0525) 638237.