Gemeente Oirschot

Vermindering klachten over Taxbus

Begin dit jaar is het contract van Taxbus overgegaan naar een nieuwe vervoerder: Regiotaxi De Vallei. Er waren opstartproblemen, maar inmiddels loopt het vervoer volgens contract op het gebied van op tijd rijden en de ritduur. Wel is het aantal klachten nog aan de hoge kant. Dat geeft aan dat het nog beter kan. Daarom neemt De Vallei maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het aantal klachten verder daalt.

Â

Het aantal klachten was aan het begin van dit jaar erg hoog door problemen met de bereikbaarheid van de centrale en het niet op tijd rijden of niet komen opdagen van de taxi. Deze problemen zijn inmiddels allemaal al geruime tijd verholpen. Op het gebied van op tijd rijden en de ritduur presteert de vervoerder nu volgens contract. Het aantal klachten is flink afgenomen tot 130 in juli, maar is nog steeds te hoog. Vergeleken met de 40.000 ritten per maand die De Vallei uitvoert lijkt 130 klachten weinig, maar dit is hoger dan de strenge norm die het contract hieraan stelt.

Â

Maatregelen voor verdere vermindering klachten

De Vallei gaat diverse maatregelen treffen om het aantal klachten verder omlaag te krijgen en de dienstverlening verder te verbeteren. Het gaat onder meer om:

* inzet van extra chauffeurs en voertuigen op de piekmomenten. Hiermee moet het aantal klachten over een te late taxi verminderen.
* analyse van misverstanden bij het boeken van ritten en het niet verschijnen van de taxi, waardoor gerichte maatregelen getroffen kunnen worden op deze punten;

* nieuwe training voor chauffeurs en inzet van mystery guests, waarbij extra aandacht wordt gegeven aan klantvriendelijkheid.

Onderzoek naar klanttevredenheid

We houden nauwlettend in de gaten dat de acties worden uitgevoerd en het aantal klachten afneemt. Ook houdt het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven dit najaar een eigen onderzoek onder de gebruikers van Taxbus om onder andere de klanttevredenheid te peilen.

Â

Klachten
Heeft u toch nog een klacht over de Taxbus, bel dan met de klachtenlijn op 0800 0234 421. Voor meer informatie over de Taxbus belt u met 0800 0231 820 of gaat u naar www.taxbus.nl.