Politie Drenthe

Dinsdag 23 augustus 2011

Provincie Drenthe, 23-08-2011

Politie houdt man aan wegens bedreiging

EMMER COMPASCUUM De politie heeft maandagmiddag een 35-jarige man uit Emmer-Compascuüm aangehouden. De man had eerder die middag gedreigd bij zijn wooncoöperatie dat hij zijn woning zou opblazen en bedreigde daarbij ook een aantal medewerkers. Hierop is een arrestatieteam ingezet om de man in zijn woning aan de Kastanjelaan aan te houden. De woning is daarna afgezet en doorzocht. In de woning zijn onder meer enkele vuurwerkbommen aangetroffen. Ook werd er in de woning een zakje met een onbekende stof aangetroffen. Hiervoor is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. Zij hebben de stof veilig gesteld en tot ontploffing gebracht. Er zijn monsters van deze stof afgenomen en voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De woning is daarna door de EOD veilig verklaard. Er zijn tevens 60 hennepplanten aangetroffen en enkele wapens (kruisbogen en verschillende soorten messen). De 35-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek. De woning is afgelopen nacht bewaakt en de politie gaat dinsdagmorgen verder met het doorzoeken van de woning.

Jongetje gevonden in recreatieplas

ERM Maandagmiddag is een 6-jarig jongentje uit Hoogeveen naar het ziekenhuis gegaan. Een oplettende zwemmer dat het jongetje drijven in de recreatieplas van het Ermerstrand. Door adequaat reageren van omstanders kon het jongetje snel gereanimeerd worden, waarna hij weer bij kennis kwam. De ambulancehelikopter is aangevlogen, maar het jongetje is per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen.

Man aangehouden wegens mishandeling

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 45-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin en neefje te hebben mishandeld. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart.

Man rijdt tegen boom

GIETEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 21-jarige automobilist uit Zuidlaren gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Oelenboom in de richting van het centrum toen hij in een bocht naar rechts de macht over het stuur verloor. De man verklaarde uit te wijken voor iets wat de weg over stak. Door de uitwijkmanoeuvre kwam de auto in het gras terecht en botste tegen een boom. De auto tolde rond en kwam iets verderop tot stilstand. De bestuurder kon zelf uit het voertuig stappen. Hij klaagde over hoofdpijn en pijn in zijn nek en is daardoor uit voorzorg door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Politie houdt man aan op verdenking van aanranding

ZUIDLAREN De politie heeft maandagavond een 45-jarige man uit Zuidlaren aangehouden. De man wordt er van verdacht op woensdag 6 juli jl. een 38-jarige vrouw uit Assen te hebben aangerand. Dit heeft zich afgespeeld in een zorginstelling aan de Dennenweg in Assen. Beide waren daar voor behandeling. De 45-jarige verdachte is vorige week aangehouden op verdenking van aanranding van een jong meisje uit Zuidlaren. De man werd door de politie op heterdaad aangehouden. De rechter-commissaris heeft afgelopen vrijdag echter besloten de man voor dat feit in vrijheid te stellen. Zij oordeelde dat het een aanhouding buiten heterdaad had moeten zijn. De verdachte is maandagavond ingesloten in Assen in afwachting van het onderzoek van de aanranding op 6 juli jl.

Politie zoekt eigenaren van 7 aangetroffen gestolen fietsen

COEVORDEN De politie heeft afgelopen week op twee adressen in Coevorden 13 fietsen in beslag genomen. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. Er zijn twee mannen van 25 jaar en 40 jaar, beide uit Coevorden, aangehouden. Zie hier het volledige persbericht.