Politie Gelderland-Zuid

Overval Grotestraat in onderzoek

Nijmegen, 23-08-2011 o Maandagavond tussen 18.00 uur en 18.15 uur werd een 63-jarige inwoner van Nijmegen op de Grotestraat door een onbekende man overvallen. Het slachtoffer voelde dat ineens een plastic tas met inhoud (waaronder geld) uit zijn hand werd gerukt. De dader ging er eerst te voet, en vermoedelijk daarna met een auto vandoor.

De gewaarschuwde politie startte meteen met een onderzoek en verstuurde in de directe omgeving een SMS-Alert. Agenten spraken met enkele getuigen en het slachtoffer. De 63-jarige heeft aangifte gedaan. De verdachte zou te voet via het Pepergas naar de Korenmarkt zijn gerend. Daar is hij vermoedelijk in een rode personenauto gestapt, oud type Renault Megane, en weggereden richting de Smidstraat. De politie heeft op diverse uitvalswegen naar deze auto uitgekeken, maar zonder succes.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
* Blanke man

* Geschatte leeftijd begin 20

* Lengte circa 1.70m

* Normaal postuur

* Hij droeg een donkerkleurig vest of jack met felkleurige strepen, met een capuchon of pet

Getuigenoproep
De politie heeft al van enkele getuigen verklaringen opgenomen, maar is specifiek nog op zoek naar een stel met een hond die op de Korenmarkt aan het wandelen waren. Het zou gaan om een man en vrouw van ongeveer 26-30 jaar met een lichtbruine boxer. Zij worden, evenals andere getuigen die meer kunnen vertellen over deze overval, verzocht om contact op te nemen met het Overvallenteam op telefoon 0900-8844. (08)

Laatst gewijzigd 23-08-2011 12:17 | © Regio Gelderland-Zuid |