Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


voeten' gaat door in 2012

'Utrecht aan Zee, hoe houd jij droge voeten' gaat door in 2012

Utrecht aan Zee gaat door in 2012! Het pilotproject voor leerlingen van de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs over de strijd tegen het water wordt vervolgd. Dit voorjaar bogen leerlingen van het Oosterlichtcollege in Nieuwegein zich over een 3D-overstromingsbak. Het was één van de onderdelen van Utrecht aan Zee, hoe houd jij droge voeten, een pilotproject van Landschap Erfgoed Utrecht, Kunstuitleen Utrecht en de Utrechtse waterschappen Vallei en Eem en De Stichtse Rijnlanden.

Vakoverstijgend

Utrecht aan Zee is een vakoverstijgend kunst- en cultuureducatief project over de strijd tegen het water. Het gaat in op de vraag: hoe gaan we in Nederland en meer specifiek in de provincie Utrecht om met de stijgende zeespiegel als gevolg van de huidige klimaatverandering. In het project wordt dit probleem vanuit drie verschillende schoolvakken benaderd: de kunstzinnige vakken, aardrijkskunde en geschiedenis.

In 2011 is het project gedraaid als pilot; uit de evaluatie bleek dat leerlingen, leerkracht en partnerorganisaties enthousiast zijn, dus Utrecht aan Zee gaat door in 2012!

Toorts der verwachting

Het pilotproject maakt ook onderdeel uit van de projecten die De Stichtse Rijnlanden uitvoert voor de Toorts der verwachting, de aanmoedigingsprijs op het gebied van natuur, milieu en cultuurhistorie die de samenwerkende Utrechtse natuur- en milieuorganisaties jaarlijks uitreiken.

Meer informatie

Meer informatie over Utrecht aan Zee is te vinden op de website van Landschap Erfgoed Utrecht.