Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 23 augustus  |
|2011                                              |


1. Opleidings- en begeleidingstraject gebiedsontwikkeling
GS stemmen in met de uitvoering van een opleidings- en begeleidingstraject door de heer
Van Rooy van het bureau Accanto. Dit traject is bedoeld om het ontwikkelingsgerichte denken en
handelen van de provincie binnen het werkveld ruimtelijke ontwikkeling te versterken.

2. Toezicht verboden handelingen
GS hebben technische wijzigingen vastgesteld in een regeling voor raadsleden, wethouders, burgemeesters etc. die ontheffing aanvragen om privaatrechtelijke overeenkomsten aan te gaan met de gemeente waarin zij bestuurlijk actief zijn. Voortaan heet de regeling 'Regeling toezicht verboden handelingen Noord-Brabant'.

3. Statushouders
In de eerste helft van 2011 zijn in Brabant 499 zogenoemde statushouders gehuisvest. Het gaat om vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en

daarmee recht hebben op huisvesting. Er zijn elf statushouders meer gehuisvest dan voorgeschreven. Daarmee is de achterstand verminderd van 174 naar 163 statushouders.

4. Antwoorden op Statenvragen over een uitspraak van de Raad van State inzake intensieve veehouderij
De uitspraak van 6 juli jongstleden van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over beroepsmogelijkheden tegen verleende ontheffingen voor zogenoemde lopende zaken intensieve veehouderij is naar de mening van GS voldoende helder. Het is aan de bestuursrechter om te bepalen hoe de bezwaar- en beroepsprocedures verlopen in gevallen als deze. Dat antwoorden GS op vragen van het SP-Statenlid Slegers.

5. Antwoorden op Statenvragen over de samenwerking tussen RWE en Gazprom
Als ex-aandeelhouder Essent is de provincie niet betrokken bij een mogelijke samenwerking tussen RWE en Gazprom. GS hebben dan ook geen inhoudelijke opvatting over genoemde samenwerking. Uit informatie van RWE blijkt dat er alleen sprake is van mogelijke samenwerking voor gas- en kolencentrales. Over kerncentrales wordt niet gesproken. Dat antwoorden GS op vragen van het Groen Links-Statenlid Smeulders.


---- --