Gemeente Urk

Persberichten

AER Summer school maakt kennis met Urk

Wethouder Ben Visser tijdens presentatie

Woensdag 23 augustus kwam een delegatie van 45 politici, beleidsmakers en geĂŻnteresseerden naar Urk om kennis te maken met de gemeente Urk.

Deze kennismaking startte in de kantine van het gemeentehuis. Wethouder Ben Visser gaf een presentatie over de gemeente Urk. Aansluitend werd een stegentocht gehouden in het oude dorp van Urk. De kennismaking met de gemeente Urk is onderdeel van de AER Summer school Flevoland met als thema ` Youth in a changing society'.

Van 22-27 augustus vindt in Flevoland de AER Summerschool plaats. Deze internationale conferentie met 150 deelnemers, heeft het thema 'Youth in a changing society'. Rond dit thema worden lezingen en workshops georganiseerd.

De AER (Assembly of European Regions) is een organisatie van ruim 270 Europese regio's, gevestigd in Straatsburg. De AER vormt een platform voor belangenbehartiging en lobby richting de verschillende Europese instellingen ten aanzien van regionaal beleid en het onderstrepen van het belang van de regio's in Europa.

De AER organiseert jaarlijks een Summerschool; een vijfdaagse conferentie die plaatsvindt in augustus. Summerschool is een conferentie voor regionale politici die met elkaar een week lang van gedachten wisselen over een thema dat van belang is voor de regio's. Gelijktijdig met de AER Summerschool wordt de Youth Summerschool georganiseerd, voor jongeren tussen de 18 en 26. Gezamenlijk komt dit neer op een deelnemersaantal van ongeveer 150 personen.

http://www.flevoland.nl/english/flevoland-a-european-prov/summer-school /