Woonbond


Huurwijzer Online
Verkiezing Beste Huurdersorganisatie & Bewonerscommissie 2011 23-08-2011 Steeds breder protest tegen acties kabinet

Het protest tegen de kabinetsplannen, op initiatief van de kunstsector, zoekt de verbreding en komt elke vrijdagmiddag in verschillende steden bijeen op een `Plein der beschaving'.

Aanstaande vrijdagmiddag 26 augustus is er op het Tolhuisplein in Amsterdam een grote bijeenkomst om tot een sectoroverstijgend protest tegen het kabinet-Rutte te komen. Een woordvoerder van de Huurdersvereniging Amsterdam zal daar uiteenzetten waarom het woonbeleid van dit kabinet desastreus is voor de huursector en de woningmarkt in het algemeen.

Afbeelding: Actie Huurders Bedonnerd van Huurdersvereniging Amsterdam Op 19 september, de dag voor Prinsjesdag, staat een eerste gezamenlijke massademonstratie in Den Haag gepland.

De rekening

'Dit kabinet presenteert de rekening van de falende vrije markt en banken aan hen, die dat het minste kunnen dragen: de gewone man, gehandicapten, zieken, kinderen, allochtonen, ouderen en mensen met psychologische problemen. Wij vinden dat onfatsoenlijk en staan pal voor sterke waarden als tolerantie, aandacht en extra zorg voor wie dat nodig heeft. Om het tij te keren hebben wij elkaar nodig. Wij roepen iedereen op, zich bij ons aan te sluiten', schrijft het Plein der beschaving op haar website.

Steun

Veel partijen uit verschillende sectoren hebben inmiddels aangegeven zich bij het Plein der beschaving te willen aansluiten, waaronder GGZ Nederland, Fonds Psychische Gezondheid, FNV Kiem, OxfamNovib, Greenpeace en Forum. Een woordvoerder laat weten dat het Plein vooral hoopt een beweging te kunnen zijn waar burgers zich graag bij aansluiten. Ook in andere steden worden inmiddels wekelijkse Pleinbijeenkomsten georganiseerd zoals in Nijmegen, Utrecht en Groningen.

Doel

Het doel van de bijeenkomst op 26 augustus in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord is een eerste kennismaking. De verschillende sectoren zullen vertellen wat de bezuinigingen voor hen betekenen. Mensen die willen spreken, moeten zich van tevoren aanmelden.

Zie ook:

Plein der beschaving