Groot Klimmendaal


Nieuwbouw genomineerd voor internationale architectuurprijs

Een in het oog springend deel van het gebouw: de foyer

De nieuwbouw van gebouw A aan de Heijenoordseweg is wederom genomineerd voor een internationale architectuurprijs. Ditmaal is het gebouw in de race voor de World Architecture Festival Award 2011, in de categorie `health and community health centre'. Deze internationale architectuuronderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt in diverse categorieën.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het World Architecture Festival in Barcelona van 2 tot 4 september 2011. Een vakjury bepaalt welke inzending er met deze felbegeerde prijs vandoor gaat. Kijk hier voor alle genomineerden in de categorie `health and community health centre'.

Naast de vakjuryprijs is het gebouw ook genomineerd voor een publieksprijs: de Open Buildings People's Choice Award. De stemming voor deze prijs sluit eind oktober. Kijk hier om uw stem op het gebouw van RMC Groot Klimmendaal uit te brengen.

Door deze nominaties wordt het gebouw opnieuw onder de aandacht gebracht van de internationale architectuur. Zo zal het gebouw op korte termijn worden opgenomen in de World Buildings Directory en later dit jaar worden tentoongesteld tijdens de International Union of Architects convention in Tokyo.