Stadsdeel Amsterdam Centrum


---

Aanvragen subsidie Kleine Welstand

24 augustus 2011

Ondernemers in stadsdeel Centrum die nog dit jaar subsidie Kleine Welstand willen aanvragen, moeten er rekening mee houden dat hun aanvraag, de uitvoering en afrekening ook dit jaar moeten worden afgerond.

De subsidie Kleine Welstand is bedoeld voor het verwijderen of aanpassen van reclameobjecten die in strijd zijn met de Beleidsregels Gevelreclame 2008. Verder kunnen ondernemers de subsidie aanvragen voor aanpassingen aan de gevel, in het geval van zaken die in strijd zijn met de Welstandsnota 2006.

De subsidie is vooral een stimulans om oude reclame en rolluiken die in strijd zijn met de huidige Welstandseisen te laten verwijderen.

Ook andere onderdelen aan de voorgevel die strijdig zijn met de Welstandseisen, kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Deze (extra) subsidie bedraagt 50% van de kosten van de wijzigingen die moeten worden gedaan, tot een maximum van EUR11.500,-

Ook bij een aanschrijving van het stadsdeel is het mogelijk in aanmerking te komen voor de subsidie. De aanpassingen en de begroting van de kosten moeten wel eerst worden overgelegd en goedgekeurd door het stadsdeel.

Kijk voor meer informatie en het indienen van een aanvraag: http://www.regelgeving.amsterdam.nl/ > intypen: Subsidieverordening Kleine Welstand.


---