Nederlandse singles investeren jaarlijks ? 29,8 miljoen in internetdating

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, August 24, 2011 /PRNewswire/ --

- Sterkste groei in 2010 bij Casual Dating - Facebook zwak

Met EUR 29,8 miljoen boekte de online datingbranche in 2010 een omzetgroei van 4%, zo blijkt uit de jaarlijkse Europese marktanalyse van brancheportaal "online-dating-websites.nl". Voor 700.000 Nederlanders loonde de investering: ze vonden een partner online.

Singlechat, online-datingservices en erotische ontmoetingen: Online daters hebben keuze te over. Internetdating is nu een sociaal aanvaarde en veelbelovende manier: In 2010 vonden 700.000 Nederlanders online een partner. Alleen de werkplek en vriendenkring bieden vergelijkbare kansen.

De top-100 datingportalen genereerden in Nederland in 2010 ongeveer 29,8 miljoen euro - meer dan 85% door lidmaatschapsgelden en de rest als reclame-inkomsten. "Datingdiensten zullen in de EU in 2011 voor het eerst meer dan 1 miljard US dollar omzetten," aldus Brit van Basten, persvoorlichtster van http://www.online-dating-websites.nl [http://translate.google.com/translate?hl=en&prev=_t&sl=de&tl=nl&u=http ://www.online-dating-websites.nl ] . "Dat is ongeveer 2 dollar per EU-burger, terwijl de gemiddelde Amerikaan al ongeveer 5 dollar betaalde."

Momenteel zetten twee nieuwe marktsegmenten het online-datinglandschap op zijn kop: Voor het kwart van de singles dat speels flirt verschenen met Badoo en Zoosk binnen een paar maanden wereldwijd opererende datingservices buiten Facebook-om. De bereidheid om voor deze portalen te betalen is echter vrijwel nihil.

Indrukwekkend is het succesverhaal van de zogenaamde casual-datingportalen, om informeel erotisch avontuur te beginnen. In tegenstelling tot de laagniveau seksontmoetingen van de eerste generatie lukt het marktleiders zoals "C-Dating.nl" en "FairFlirt.nl" om een vrijwel evenwichtige sekseverhouding te creëren. Van Basten: "Voor vrouwen wordt het sinds Sex and the City steeds vanzelfsprekender om het wachten op de levenspartner met erotische avonturen te veraangenamen. Tot grote vreugde van de mannen."

"De Grote online-dating vergelijking" is een onafhankelijke waarnemer van de Nederlandse online-datingmarkt. Mensen op zoek naar een partner vinden testresultaten van vooraanstaande portalen en flirttips op het internet.

"online-dating-websites.nl" behoort tot het Duitse Metaflake Network, dat vanuit Keulen actief is in 10 landen.

Perscontact:

Brit van Basten
metaflake
Riehler Str. 21
D-50668 Keulen

Telefoon: +49(221)130-87-10
E-mail: pers@online-dating-websites.nl

metaflake

CONTACT: .