Watersportverbond - KNWV

Wilma van den Broek wint Ken Elliss Trophy

woensdag 24 augustus 2011

In het weekend van 13 en 14 augustus werd in Rutland (Groot
Brittannië) de RYA Sailability Multiclass Regatta gevaren. 65 boten met 150 zeilers, met en zonder handicap, streden om een podiumplaats. Wilma van den Broek won het overall Multiclass Kampioenschapklassement in haar Liberty.

Deelnemende klassen waren de SKUD 18, Access 2.3, Access 303, Liberty, 2.4mR, Challenger, Artemis, Stratos, Kinsman en Neo 495. Op zaterdag voeren deze klassen allemaal vier wedstrijden. Op zondag werden er twee wedstrijden op handicap gevaren.

Nederlanders domineren
De Nederlanders hebben de vloot steeds aangevoerd met als resultaat een eerste plaats voor Wilma van den Broek en een tweede plek voor Vera Voorbach. Vera won alle wedstrijden op zaterdag in de Liberty.

âIk ben erg verrast en kon niet geloven dat ik de eerste wasâ vertelde Wilma tijdens de prijsuitreiking, âHet was de reis naar Engeland zeker waard.â

Meer informatie is te vinden op de website International Access Clas Association.