Heijmans N.V.

Halfjaarbericht Heijmans 2011
24 augustus 2011

Highlights:


* Nettowinst 1e halfjaar ¤ 5 miljoen versus ¤ 4 miljoen in de eerste helft van 2010;
* Operationeel resultaat voortgezette bedrijfsactiviteiten in 1e halfjaar 2011 ¤ 10 miljoen (1e halfjaar 2010: ¤ 11 miljoen);
* Goede resultaten Infra en Woningbouw, lagere resultaten Vastgoed en Duitsland;
* Omzet in 1e halfjaar autonoom met ¤ 1.084 miljoen circa 3% hoger dan vorig jaar;
* Woningmarkt herstelt vooralsnog niet: 638 woningen verkocht in eerste 6 maanden versus 683 in eerste helft van 2010,
* Orderportefeuille licht gestegen naar ¤ 2,3 miljard (ultimo 2010: ¤ 2,2 miljard);
* Netto schuld per ultimo juni verder afgenomen tot ¤ 240 miljoen (¤ 277 miljoen ultimo juni 2010);
* Gecommitteerde kredietfaciliteit ter grootte van ¤ 250 miljoen, vernieuwd en verlengd tot maart 2015 tegen marktconforme condities.

Gerrit Witzel, voorzitter raad van bestuur Heijmans:

"In de eerste helft van dit jaar bleven de marktomstandigheden taai en wij gaan ervan uit dat dit voorlopig zo blijft. De hernieuwde turbulentie op de financiële markten gaat hier niet bij helpen, de verlaging van de overdrachtsbelasting waarschijnlijk wel. Desondanks zien we in Nederland met name bij Infra en Woningbouw prima resultaten. Bij Vastgoed is het hard werken voor weinig marge terwijl in Duitsland de resultaten veel sterker dan verwacht onder druk stonden. Voor heel Heijmans blijft de focus op kwaliteit, kostenbeheersing en cashflow. Met een solide orderportefeuille en gezonde financieringsstructuur kunnen we hiermee goed vooruit."

Volledig persbericht
Zie het origineel

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek, wegen en civiel combineert. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland. Door te sturen op kwaliteitsverbetering, integrale projecten, duurzaamheid en winstgevendheid realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met circa 8.100 medewerkers en in 2010 ¤ 2,7 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Trading update
Op 10 november aanstaande zal Heijmans voor beurs de Q3 trading update publiceren.


Noot voor redacties

Voor meer informatie /