Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Woninginbreker Kruissteeg verantwoordelijk voor meer inbraken

Hilversum, 24-08-2011 o Het woninginbrakenteam van politie Gooi en Vechtstreek heeft nader onderzoek gedaan naar aanleiding van de aanhouding van een inwoner van Zwaag op 13 augustus jongstleden.

Uit onderzoek is gebleken dat de man ook verdacht wordt van meerdere inbraken afgelopen maand in het centrum van Hilversum. Het gaat om inbraken op onder andere de
Kapelstraat/Emmastraat/Leeuwenstraat/Monseigneur van de Weteringstraat. Het onderzoek loopt verder.

Berichtgeving 14 augustus

Aanhouding woninginbreker

Hilversum, Kruissteeg, zaterdag 13 augustus, rond 06.00 uur.

Even na 06.00 uur ontdekte een bewoner een inbreker in zijn woning. Na roepen, verliet de inbreker de woning. Hij rende weg richting de Herenstraat alwaar hij kon worden aangehouden. De man, een 40-jarige inwoner van Zwaag, had verschillende goederen op zak. Onder andere een bankpas die toebehoorde aan een bewoner van de Ruitersweg. Aldaar bleek de woning binnengetreden via vermoedelijk een niet afgesloten balkondeur. De woning op de Kruissteeg werd betreden via een keukenraam. Het Woninginbrakenteam doet nader onderzoek naar de inbraken en de verdachte en wat precies is gestolen. De man uit Zwaag wordt maandag 15 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.