Gemeente Ede

woensdag, 24 augustus 2011

De heer G. van den Born Lid in de Orde van Oranje Nassau

info@ede.nl

De heer G. van den Born (62 jaar) uit Bennekom is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hem op woensdag 24 augustus 2011 de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding.

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de jaarlijkse Vlegeldag in Bennekom.

De heer Van den Born heeft in 1993 het initiatief genomen om de vanaf 1978 georganiseerde jaarlijkse Vlegeldag in Bennekom een officiële status te geven. Jarenlang was hij voorzitter van de Stichting Vlegeldag Bennekom en nog steeds is hij actief betrokken bij de organisatie van dit evenement.
De Vlegeldag is in Bennekom een niet meer weg te denken feestdag en is bedoeld voor de gehele Bennekomse gemeenschap.

De heer Van den Born is al vele jaren als (bestuurlijk) vrijwilliger actief op meerdere terreinen voor de inwoners van Bennekom. Hij zet zich onder andere op intensieve wijze in voor het Kijk- en Luistermuseum, de Stichting Muziektent Bennekom en de Stichting Koepel Bennekom.

Daarnaast is de heer Van den Born bestuurslid van de Stichting Stedenband Ede-Chrudim. Hij onderhoudt de culturele contacten met de partner gemeente Chrudim. Dit heeft er onder andere toe geleid dat twee jaar geleden een internationale Mucha-tentoonstelling kon worden ingericht in het Kijk- en Luistermuseum in Bennekom.