Opsporingsbericht van de federale politie: Overval op een juwelier te Herenhout

24/08/2011 14:14

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Turnhout, om volgend opsporingsbericht te verspreiden:

De politie en het parket van Turnhout zouden graag deze man willen kennen die eind februari, samen met een kompaan, een zelfstandige juwelier heeft overvallen in Herenthout. De feiten gebeurden op 23 februari 2011.

Die woensdagavond, rond half 7, werd er aangebeld aan de woning aan de Gelderstraat in Herenthout. Een blonde man kwam binnen en overmeesterde onmiddellijk de zaakvoerster. Er kwam nog een tweede man binnen. Hij droeg een carnavalsmasker. Het slachtoffer werd gekneveld en vastgebonden op een stoel. Haar zoontje van 13 zag het allemaal gebeuren. Hij werd opgesloten in het toilet.

De overvallers spraken Engels. Ze gingen er vandoor met de inhoud van de kluis.

Eén van de daders was niet gemaskerd. Hij werd gefilmd door de bewakingscamera.

Het is een magere man, achteraan in de dertig en ongeveer 1m75 lang. Hij droeg een rechthoekige rode bril. Hij heeft blond haar, korte snit, terugwijkend op het voorhoofd. Hij droeg een korte donkere vest.

Zijn kompaan droeg een carnavalsmasker met dikke wenkbrauwen en een lange neus. Hij kon goed worden beschreven door een getuige die de mannen zag wegvluchten. Hij is struis gebouwd en ongeveer 1m85 lang. Hij droeg een donkere jas, een jeansbroek en werkschoenen.

De getuige zag het duo wegvluchten aan boord van een donkere personenwagen, mogelijk een BMW 1-reeks met Belgische nummerplaat.

Hebt u nuttige informatie in verband met deze zaak of meent u de daders te herkennen, neem dan contact op met de speurders via het nummer 0800 30 30 0

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « Te identificeren » . Een video is ook beschikbaar in de rubriek 'Crime Clip'

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel