Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 25-08-2011

Verkeersongeval met letsel

NIEUWEGEIN Op woensdagochtend ontstond een aanrijding tussen een jongen en een meisje op een scooter.

Omstreeks 07.50 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen twee scooters op het fietspad van de A.C. Verhoefweg, ter hoogte van het benzinestation. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein op haar scooter vanaf het tankstation het fietspad was opgereden. Daar reed een 17-jarige man uit Utrecht ook op een scooter. Een aanrijding ontstond. De jongen is met pijn in zijn rug door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Aanrijding

IJSSELSTEIN Woensdagmiddag kwamen een fietser en een bromfietser met elkaar in aanrijding.

Rond 12.55 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser op het Sevenhovenpad. Ter plaatse bleek dat een 17-jarige jongen uit IJsselstein op een bromfiets reed over het fietspad van het Sevenhovenpad, gaande in de richting van de Baronieweg. Bij de kruising van de Hendrik Copijnstraat ontstond de aanrijding met een 10-jarige jongen uit IJsselstein op de fiets, die over de Hendrik Copijnstraat in de richting van het Sevenhovenpad reed. De twee jongens zijn allebei per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige jongen heeft verwondingen opgelopen aan zijn been. De andere jongen heeft verwondingen aan zijn been, heup, arm en handen.

Babbeltruc

NIEUWEGEIN Een man werd op woensdagmiddag beroofd door twee jongedames. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg omstreeks 12.15 uur de melding dat een man beroofd was op het tramstation Nieuwegein zuid. Agenten gingen direct ter plaatse. Daar bleek dat de 77-jarige man uit Nieuwegein was aangesproken door twee jongedames. Ze vroegen of hij kon lezen wat geschreven stond op een envelop die ze bij zich hadden en kwamen dicht bij hem staan. De man merkte dat hij bestolen werd en zei hier iets van. De jongedames gingen er vervolgens met zijn geld vandoor. De politie werd gewaarschuwd en een centralist van de meldkamer startte een Burgernetactie. Helaas werden de twee niet meer aangetroffen.

Signalement:

Eén van de twee had zwart haar en droeg een donkerblauwe trui met capuchon, een lichte broek en witte schoenen.

De ander had ook donker haar en droeg een bruine legging met een bloemetjesshirt en zwarte ballerinas. Ze had een donkere jas bij zich en droeg een witte tas met zich mee.

Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Brom- en snorfietscontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN Op woensdag werd een brom- en snorfietscontrole gehouden. Vier personen kregen een bekeuring. Eén persoon kon zijn rijbewijs inleveren.

Tussen 13.00 uur en 20.30 uur hielden agenten een brom- en snorfietscontrole.

In Vianen werden s middags 32 voertuigen gecontroleerd. Bij vier van hen is direct de uitlaat gedemonteerd en in beslag genomen, in verband met het feit dat deze bromfietsen teveel vermogen hadden.

Verder zag één van de aanwezige motorrijders van de politie rond 16.10 uur een automobilist op de Langeweg in Vianen gevaarlijke capriolen uithalen. Hij haalde aan de verkeerde kant van de middengeleiders andere voertuigen in en reed 110 km/h waar 50 km/h is toegestaan.

De automobilist kon door de politie aan de kant worden gezet en het rijbewijs van de bestuurder, een 25 jarige man uit Utrecht, is ingevorderd. Deze bestuurder kan een proces-verbaal tegemoet zien en tevens zal hij een verplichte educatieve maatregel verkeer moeten volgen.

s Avonds werden in IJsselstein vijftien bromfietsers gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid van een bromfiets die gecontroleerd werd was 102 km/u.

In totaal werden 27 bekeuringen uitgeschreven.