Politie Drenthe

Donderdag 25 augustus 2011

Provincie Drenthe, 25-08-2011

Politie onderzoek boerderijbrand

ANDEREN In de nacht van woensdag op donderdag is er brand geweest in een boerderij aan het Hagenend in Anderen. Rond 04.30 uur werden de bewoners van de boerderij wakker en merkten dat een gedeelte van de boerderij in brand stond. Het echtpaar en hun twee kleine kinderen konden op tijd de woning verlaten. De woning is volledig verloren gegaan. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Man en vrouw aangehouden voor fietsendiefstal

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige vrouw uit Assen en een 32-jarige man uit Roden aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een man en een vrouw een fiets aan het stelen waren op de Overcingellaan. Op de Philipsweg troffen de agenten een vrouw aan, welke voldeed aan het signalement. Zij werd aangehouden. De man kon op de Riebeeckstraat worden aangehouden. Het tweetal is later die middag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Vrouw zwaar gewond door beknelling onder bus

ASSEN Woensdagmiddag is een 80-jarige vrouw uit Groningen ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een bus. De vrouw was op het busstation op de Overcingellaan uit de bus gestapt. De bus rijdt vervolgens verder en wil rechtsaf de Overcingellaan oprijden in de richting van de Industrieweg. De vrouw had waarschijnlijk haar tas in de bus laten liggen en is achter de bus aangelopen om deze te laten stoppen. De vrouw is hierbij gevallen en onder de bus terecht gekomen. Zij is ongeveer 100 meter meegesleurd onder de bus. De bus kwam ter hoogte van de stoplichten tot stilstand. De vrouw lag bekneld onder de bus. De brandweer heeft vrouw bevrijd. Zij is met ernstige verwondingen overgebracht naar het UMCG te Groningen.

Politie onderzoek brand

HOOGHALEN Woensdagavond heeft er brand gewoed in een huis aan het Oosthalen. Rond 18.45 werd de brand gemeld door getuigen die rook hadden gezien. Het pand is volledig verloren gegaan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Politie waarschuwt voor oplichter

ASSEN De politie kreeg woensdag de melding dat een man twee jassen aanbood. Een 78-jarige man uit Assen wilde een woning aan de Pelikaanstraat binnen gaan toen een onbekende man hem aansprak. Hij vertelde de man dat hij een prijs had gewonnen en dat de twee jassen die de onbekende man bij zich had daardoor voor hem waren. Hij vroeg de Assenaar alleen de BTW te betalen. De onbekende man werd waarschijnlijk afgeschrikt doordat de vrouw van de Assenaar door de woning liep. De man ging er vervolgens vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag op een bospad aan de Oude Roswinkelerweg een 31-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht dat hij eerder op de middag uit een supermarkt aan de Middenhaag een elektrische zaag had weggenomen. Nadat de man was betrapt, was hij er vandoor gegaan. Een medewerker van de supermarkt wilde de man staande houden en werd bedreigd met een steekwapen. De man ging er vervolgens vandoor en de politie kon de man vervolgens op een bospad aan de Oude Roswinkelerweg aanhouden. De man had de elektrische zaag nog in zijn bezit en deze werd in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.