Gemeente Leeuwarden

Opening expositie `De achterban. Supporters SC Cambuur'

Fotocamera

Wethouder Andries Ekhart opent op vrijdag 26 augustus om 16.00 uur de expositie `De achterban. Supporters SC Cambuur'. De opening vindt plaats in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL), Groeneweg 1. De tentoonstelling loopt tot 21 oktober 2011. De opening betreft het eerste officiële optreden van Ekhart voor de gemeente Leeuwarden

Cambuursupporters

Fotograaf Gitte Brugman laat met deze expositie en het bijbehorende boekwerk op eigenzinnige manier het wel en wee van de Cambuursupporters zien. De supporters tonen niet alleen hun liefde voor de club door de wedstrijden trouw te bezoeken, maar ook door zich als vrijwilligers en sponsors in te zetten. Zowel in het boek als in de expositie laat Gitte Brugman de fans in het stadion en thuis zien.

Opdracht

Op initiatief van het HCL kregen vier fotografen - Gitte Brugman, Dolph Kessier, Abe de Vries en Wim de Vries - de opdracht Leeuwarden, haar inwoners én bezoekers op een eigenzinnige manier te laten zien. Afgelopen jaar deed Wim de Vries dat met `Leeuwarden vanaf het water'.