Politie Drenthe

Vrijdag 26 augustus 2011

Provincie Drenthe, 26-08-2011

Verdachte van aanranding Zuidlaren in vrijheid gesteld

ASSEN De 45-jarige verdachte die afgelopen maandagavond is aangehouden op verdenking van aanranding van een 38-jarige vrouw uit Assen op 6 juli jl. is donderdagmiddag in vrijheid gesteld. Nadat alle getuigen en de verdachte uitvoerig zijn gehoord, heeft het Openbaar Ministerie besloten de verdachte niet langer vast te houden omdat er geen onderzoeksgronden meer zijn. De man blijft verdachte in deze zaak. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt het dossier opgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De man is overgedragen aan de professionele hulpverlening en keert voorlopig niet huiswaarts.

Politie zoekt getuigen

DE WIJK De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging die plaatsvond op de vluchtstrook langs de A28 ter hoogte van De Wijk. Het incident vond donderdagmiddag plaats rond 13.15 uur. Kort daarvoor zouden twee weggebruikers onenigheid hebben gehad in het verkeer. Ter hoogte van Hoogeveen zou de bestuurder van een blauwe Golf (een 25-jarige man Assen) de aandacht hebben getrokken van een bestuurder van een zwarte Mercedesbus door onder meer te bumper kleven. Even verderop zouden beide voertuigen elkaar hebben geraakt. De inzittenden van beide voertuigen zijn op de vluchtstrook bij De Wijk verhaal gaan halen bij elkaar. Volgens de bestuurder van Golf volgde daarop een bedreiging door de twee inzittenden van de bus. Deze twee mannen zijn meegenomen naar het bureau en als verdachte gehoord. Het gaat om een 41-jarige man uit Noordwijk en een 24-jarige man uit Zoetermeer. De politie doet nader onderzoek. Tijdens de confrontatie op de vluchtstrook zou een derde man getuige zijn geweest van de bedreiging. De politie komt graag in contact met deze bestuurder. De specifieke getuige en andere mensen die beschikken over meer informatie, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Vier jongens gewond na aanrijding

MEPPEL Vrijdagochtend rond 5 uur zijn vier inzittenden gewond geraakt na een aanrijding aan de Reestlaan in Meppel. De auto kwam vanuit de richting van het station. De bestuurder raakte in de bocht, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De vier zijn voor nader onderzoek naar diverse ziekenhuizen in Meppel, Hoogeveen en Zwolle gebracht. Hun toestand is onbekend. De inzittenden klaagden over nekpijn en inwendige pijn. Het gaat om twee jongens van 18 jaar oud uit Zwolle, een 18-jarige jongen uit Raalte en een 19-jarige jongen uit Zwolle. De politie doet onderzoek naar de toedracht.