Politie Groningen

Politie zoekt eigenaar sieraden

Vermoedelijk van diefstal afkomstig

Provincie Groningen, 26-08-2011 o De politie is op zoek naar een of meerdere eigenaren van een aantal sieraden en andere voorwerpen (zie fotosite). Deze waardevolle spullen zijn vermoedelijk bij inbraken weggenomen of van diefstal afkomstig.

Aanleiding

Op maandag 25 juli 2011 controleerden agenten een 29-jarige inwoner uit de gemeente Loppersum. In de auto van de man werd een grote hoeveelheid sieraden aangetroffen. De herkomst van deze sieraden was onduidelijk. De verdachte kon hierover geen aannemelijke verklaring geven. In zijn woning werden nog meer sieraden en andere spullen aangetroffen. Ook hiervan was niet duidelijk wat de herkomst was. Omdat de agenten sterk het vermoeden hadden dat de waardevolle spullen van diefstal afkomstig waren, hebben zij deze in beslag genomen.

Onderzoek

Na onderzoek door de politie bleek dat meerdere sieraden en voorwerpen gestolen waren bij woninginbraken in de gemeente Uithuizen en Loppersum. De eigenaren hebben aangifte gedaan en hun spullen terug gekregen. Van ongeveer 70 sieraden en andere voorwerpen is de herkomst nog steeds niet duidelijk.

Herkennen sieraden/voorwerpen

De politie heeft fotos van de sieraden en de andere voorwerpen geplaatst op de fotosite Flickr. Mocht de eigenaar op basis van de getoonde fotos zijn goederen herkennen, dan wordt hij/zij van harte uitgenodigd om alsnog aangifte te doen. Uiteraard moeten de aangevers kunnen aantonen dat het om hun eigendom gaat. In dat geval worden de spullen terug gegeven. Neemt u contact op met Politie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 en vraag naar het politiebureau in Uithuizen.

Bekijk de fotos van de sieraden & voorwerpen hier >>

Een van de aangetroffen sieraden bij de verdachte