Gemeente Sittard-Geleen



PERSBERICHT

Alain Clark en Van Velzen grote namen St. Rosa Festival 2011

Sittard-Geleen, 5 juli 2011 - Van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 augustus vindt in Sittard traditioneel het St. Rosa festival plaats. Het is de tiende keer dat dit festival gehouden wordt. Naast de festiviteiten rond de kermis is het dit jaar de beurt aan Alain Clark en Van Velzen om op te treden op Rosa Rockt.

Het is niet alleen muziek wat de klok slaat. De St. Rosa processie en de bijbehorende nostalgische kermis dateren al van 1675. 'Dit jaar vieren we het tien jarig bestaan van het St. Rosa Festival dat erbij wordt georganiseerd, zegt waarnemend wethouder evenementen Pieter Meekels. 'Nationale topartiesten als Alain Clark en Van Velzen met lokale topbands in het voorprogramma is een combinatie om trots op te zijn.' Lokale opwarmers van Rosa Rockt zijn onder andere Pinkpop 2011 act MADI, SonA, Loose en The Breeze. Wethouder Berry van Rijswijk (o.a. jeugd en jongeren en popmuziek): 'Popmuziek leeft in Sittard. Dat wordt ook tijdens St. Rosa weer bewezen. Het festival is voor de nieuwe studenten in onze stad - die donderdag 25 augustus introductie hebben - een mooie kans voor een kennismaking met Sittard.' De kaartverkoop verloopt via www.amuseerje.nl en de bekende verkooppunten.

Vrijdagavond: Van Velzen en U2.nl

Op de vrijdagavond van het St. Rosa Festival maakt Van Velzen zijn opwachting in Sittard. In het voorprogramma staan de bands Loose, F en SonA. In de spiegeltent in het historische centrum staat deze avond de landelijke coverband U2.nl.

Zaterdagavond: Alain Clark, Krystl en MADI

Op zaterdagavond staat Alain Clark op het podium aan de Haspelsestraat. Deze zomer is Alain Clark onder andere te zien op Bavaria Open Air in Lieshout en North Sea Jazz in Rotterdam. En in Sittard. In het voorprogramma staan zangeres Krystl, de band MADI en de lokale coverband The Breeze. In de spiegeltent vindt deze zaterdagavond de jaarlijkse liedjesavond van Stadscarnavalsvereniging De Marotte plaats, het Zittesje Vasteloavendsleidjes Konkoer. Entree voor het ZVLK is gratis.

Zondag: St. Rosa processie, circus en kunstmarkt

Op zondagochtend start de St. Rosa processie. Al vanaf 1675 loopt deze processie na de Heilige Mis in de Michielskerk naar de St. Rosa Kapel op de Kollenberg. De kapel werd in 1675 in gebruik genomen nadat stadspatrones Rosa van Lima volgens de geschriften de pestepidemie in de stad een halt had toegeroepen. Op de zondag van St. Rosa treedt 's middags de Janse Bagge Bend op in de spiegeltent aan Cour Solanus en de Mo' Jones Big Band op het podium op de Haspelsestraat. Big Band Beeg speelt voor Mo' Jones Big Band. Deze optredens zijn gratis te bezoeken. St. Rosa-zondag is er een (kinder)kunstmarkt op het Kerkplein, de Gats en de Oude Markt. Het Mariapark is zondag eveneens geopend voor bezoekers. Op deze locatie staat een beeldende kunsttentoonstelling. Circus Zanzara biedt iedere dag een circusvoorstelling in haar tenten die opgeslagen zijn in Isabelle de Jardin.

Meer informatie over het St. Rosa Festival vindt u op www.sintrosa.nl. De kaartverkoop voor Van Velzen en Alain Clark is gestart via www.amuseerje.nl en bij de volgende zaken: Augustus van Neer, Music Machine en de Limburgwinkel van VVV Zuid-Limburg.