COOK gebruikt CPET plastic verpakkingen van Sonoco Plastics voor hun One Pot kant-en-klaarmaaltijden

COOK gebruikt CPET plastic verpakkingen van Sonoco Plastics voor hun One Pot kant-en-klaarmaaltijden

HARTSVILLE, South Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110826 --

COOK, een vooraanstaand Europese fabrikant van premium diepvries kant-en-klaarmaaltijden, gebruikt ronde plastic verpakkingen geproduceerd door Sonoco Plastics Ireland voor hun nieuwe One Pot diepvries kant-en-klaarmaaltijden. Sonoco Plastics is een bedrijfseenheid van Sonoco (NYSE: SON), een mondiale fabrikant van industriële en consumentenproducten en leverancier van verpakkingsdiensten.

COOK, dat zijn eerste diepvries kant-en-klaarmaaltijdenwinkel in 1997 opende en nu 50 winkels overal in het VK heeft, heeft sinds 2008 plastic CPET-schalen gebruikt, gefabriceerd door Sonoco Plastics voor hun diepvries kant-en-klaarmaaltijden. Toen COOK een leverancier nodig had voor verpakkingen voor zijn ronde One Pot maaltijden, wendde het bedrijf zich weer tot Sonoco Plastics. De potten die door de plastic verpakkingeneenheid van Sonoco worden gefabriceerd zijn ideaal voor de zes One Pot-recepten van COOK, vanwege hun duurzaamheid en houdbaarheid. De One Pot-verpakkingen bevatten tot wel 50 procent gerecycleerd plastic dat geschikt bevonden is voor de verpakking van voedsel, wat eraan bijdraagt dat COOK zijn CO2-voetafdruk met ongeveer 25% verlaagt. De potten zijn ook 100 procent recycleerbaar.

“In geheel Europa groeit de markt voor One Pot kant-en-klaarmaaltijden snel en we hadden behoefte aan een leverancier die een pot van hoge kwaliteit kon leveren, duurzaam genoeg om direct vanuit de vriezer in de magnetron te worden geplaatst. Wij hadden ook een leverancier nodig die die potten consistent op tijd en volgens budget kon leveren,” aldus Edward Perry, de oprichter van COOK. “Gebaseerd op onze bestaande businessrelatie voor schalen, vertrouwden we erop dat Sonoco Plastics aan onze verwachtingen voor potten kon voldoen, met betrekking tot uitvoering, kosten en service. Wij zijn niet teleurgesteld.”

Jim Forde, algemeen directeur van Sonoco Plastics Ireland, zei dat het Sonoco Plastics slechts een paar uur kostte om op COOK’S verzoek voor een geschikte verpakking voor de One Pot maaltijden te reageren. “COOK benaderde ons met zeer specifieke uitvoeringseisen voor zijn pot en het was toevallig zo dat wij al een CPET-verpakking fabriceerden die aan hun behoeften zou kunnen voldoen. De pot die we boden was ideaal voor COOK’s One Pot concept,” legde hij uit. “Omdat de mogelijkheden voor fabricage voor deze pot al aanwezig waren, waren wij in staat COOK te helpen hun One Pot kant-en-klaarmaaltijden binnen een paar weken op de markt te brengen.”

“Wij zijn trots op de stevige relatie die we met COOK hebben en we kijken er naar uit hen de komende jaren behulpzaam te zijn bij de ontwikkeling van dit nieuwe segment van hun bedrijf,” aldus Forde.

Over Sonoco

Sonoco, opgericht in 1899, is een $ 4,1 miljard wereldwijd producent van industriële en consumentenproducten en aanbieder van verpakkingsdiensten en heeft meer dan 300 vestigingen in 34 landen waarbij aan klanten in ongeveer 85 landen wordt geleverd. Sonoco is een trots lid van de Dow Jones Sustainability World Index. Ga voor meer informatie over de onderneming naar onze website op http://www.sonoco.com/.

Over COOK

COOK is een vooraanstaand fabrikant van premium diepvries kant-en-klaarmaaltijden, gevestigd in Londen, Engeland. De eerste COOK shop opende in 1997 in het stadje Farnham, Engeland en momenteel heeft het bedrijf 50 shops door het gehele Verenigd Koninkrijk. Ga voor meer informatie over COOK en de producten die zij leveren naar http://www.cookfood.net.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Robin Montgomery, +1 843-383-7509

robin.montgomery@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON