Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwe Stichting Kunst in de Heemtuin

Vrijdag 26 augustus wordt om 15.00 uur de Leiderdorpse Stichting Kunst in de Heemtuin opgericht. De Stichting Kunst in de Heemtuin richt zich op het promoten van kunstexposities in de Leiderdorpse Heemtuin en het vergroten van de belangstelling voor kunstmanifestaties in deze Heemtuin. De afgelopen jaren hebben tal van kunstenaars al in de Heemtuin geëxposeerd. Met de oprichting van de stichting wordt nu een stevig fundament gelegd om ook de komende jaren kunst en natuur steeds weer te laten samengaan in een uniek stukje Leiderdorp.

Het bestuur van de Stichting Kunst in de Heemtuin bestaat uit Mark Neve (voorzitter; notaris), Roel van der Heide (penningmeester; ondernemer), Elise Verberg (secretaris; ondernemer) en de leden Ina Galazani (natuurgids), Joke van Leeuwen (kunstenaar) en Ageeth Rentrop (beleidsmedewerker). Vaste adviseurs van het bestuur zijn Brigitte Linskens en Aris de Bakker, de drijvende krachten achter de kunsttentoonstellingen in de Heemtuin.

De komende maanden richt het bestuur zich op het neerzetten van een meerjarige beleidsvisie, de agenda voor 2012 en de ontwikkeling van een eigen website. Begin november presenteert de stichting zich inhoudelijk.

Locatie van oprichting: kantoor Bakker en Neve, Loevestein 12, 2350 AB Leiderdorp.