Ingezonden persbericht


Michel van der Heijden benoemd tot President GHX Europe

Van der Heijden krijgt leiding over grootste e-commerceplatform Europese zorgsector

Düsseldorf - 26 augustus 2011 - GHX stelt Michel van der Heijden aan als President van GHX Europe. Van der Heijden heeft dertig jaar ervaring op het gebied van consumentengoederen, farmaceutische producten en medische apparatuur. Hij krijgt vanuit Brussel de leiding over het grootste e-commerceplatform van Europa en de bijbehorende supply chain-oplossingen voor de zorgsector.

GHX Europe is momenteel actief in zeven landen: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Frankrijk. Bijna 1.500 Europese zorgaanbieders en 350 leveranciers maken gebruik van de centrale e-commercediensten van GHX en de bijbehorende oplossingen voor supply chain management om kosten te besparen en efficiënter te werken.

"Strategisch gezien staat Michel aan het hoofd van een van onze belangrijkste internationale initiatieven. Dit initiatief is erop gericht om het gebruik en de uitbreiding van onze kernoplossing voor e-commerce in Europa, plus het inkoop- en catalogusplatform Nexus en onze nieuwe meerwaardeoplossingen, te stimuleren", zegt Bruce Johnson, President en CEO van GHX.

Volgens Johnson wordt in Europa gemiddeld 75 tot 80 procent van alle medische en chirurgische benodigdheden via de fax besteld. Ter vergelijking: in de VS is dit minder dan vijftien procent. Daarbij ligt in Europa het gebruik van EDI (Electronic Data Interchange) rond tien procent. De eerste prioriteit van Van der Heijden is het vergroten van het gebruik van EDI. Daardoor vermijden fabrikanten van medische producten en zorgaanbieders onnodige kosten bij het verwerken en betalen van orders en het nakomen van contracten.

Voordat hij begin 2010 bij GHX aantrad als Vice President of Sales, Europe, was Van der Heijden werkzaam als Chief Financial Officer (CFO) bij GS1 en de eerste directeur van het nieuw opgezette GS1 Healthcare-initiatief. Onder zijn leiding werden zorgspecifieke gegevensstandaarden en processen voor de implementatie van deze standaarden ontwikkeld. Ook deed hij vier jaar ervaring op bij Novartis, waar hij als CFO van de grootste farmaceutische tak van de onderneming verantwoordelijk was voor het opzetten van een wereldwijd financieel team. Zijn twintigjarige carrière bij Johnson & Johnson sloot hij af als CFO en hoofd strategie- en bedrijfsontwikkeling bij dochteronderneming Cordis Europe.

Over GHX
GHX - Global Healthcare Exchange - levert wereldwijd software en diensten die zorgaanbieders en hun leveranciers in staat stellen efficiënter te werken en kosten te verlagen. Als grootste aanbieder van supply chain-oplossingen in de zorgsector verbindt GHX meer dan 9.000 zorgaanbieders met duizenden leveranciers in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Hiertoe behoren leveranciers waar zorginstellingen het merendeel van hun medische en chirurgische benodigdheden betrekken. GHX biedt een centraal en branchebreed platform dat alle deelnemers ondersteunt met het inzichtelijk maken van zowel klinische als financiële prestaties. Door gebruik te maken van de oplossingen van GHX, kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen verbeteren, supply chain-systemen automatiseren en in onderlinge samenwerking uitdagingen overwinnen.




Ingezonden persbericht