Gemeente Oldebroek


Adriaan Hoogendoorn nieuwe burgemeester gemeente Oldebroek

Bij Koninklijk Besluit is de heer mr. A. (Adriaan) Hoogendoorn benoemd als burgemeester van de gemeente Oldebroek. De benoeming gaat in op 1 september 2011.

Minister Donner, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, volgde de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koningin. 27 Kandidaten solliciteerden naar de functie van burgemeester van gemeente Oldebroek.

De heer Hoogendoorn volgt mr. W.L. Zielhuis op, die op 1 december 2010 met pensioen ging. Tijdens een buitengewone raadsvergadering op 9 september 2011 beëdigt de commissaris van de Koningin de heer Hoogendoorn als burgemeester, aansluitend vindt de installatie plaats.

De heer Hoogendoorn (53 jaar, ChristenUnie), uit Waddinxveen, is gehuwd en vader van vijf kinderen. Hij heeft een langdurige ambtelijke achtergrond, vanaf 1994 als gemeentesecretaris in verschillende gemeenten. "Ik ben enorm blij met mijn benoeming in het mooie ambt van burgemeester in de prachtige gemeente Oldebroek. Ik zie ernaar uit om er aan de slag te gaan. Door de fijne contacten voel ik mij er nu al helemaal thuis".

Op 21 juni jl. bezochten het college van burgemeester en wethouders en de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad de heer Hoogendoorn om hem te feliciteren met zijn aanbeveling. Vrijdagavond 26 augustus bezoekt een afvaardiging van het bestuur de heer Hoogendoorn opnieuw en feliciteert hem met de officiële benoeming.

Gemeente Oldebroek is blij met de benoeming van de heer Hoogendoorn en kijkt uit naar zijn komst!