Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Eindhoven, donderdag 4 augustus 2011

Open Dag pluimveebedrijf Familie Donkers, Boerdonk

Datum: 27 augustus a.s.
Locatie: Boerdonksedijk 21, Boerdonk

De familie Donkers heeft een nieuwe stal gebouwd voor vleeskuiken moederdieren. Het betreft een modern ingerichte stal die voldoet aan Maatlat Duurzame Veehouderij. De stal biedt plaats aan 10.000 dieren, exclusief hanen. Door deze uitbreiding heeft de familie Donkers nu ruimte voor 30.000 moederdieren.

Naar aanleiding hiervan willen zij u graag uitnodigen voor een Open Dag. Op zaterdag 27 augustus a.s. bent u van 13.00 tot 18.00 uur van harte welkom op de Boerdonksedijk 21 in Boerdonk om de nieuwe stal te bezichtigen.

Tijdens de Open Dag kunt u het volgende bezichtigen:

o Stal uitgevoerd met geïsoleerde betonpanelen o Plettenburg warmtewisselaar voor mestbeluchting o Put in de stal voor mestopvang
o Lage opstap zodat de kippen niet hoeven te springen o Van Gent legnesten en roosters
o Inductieverlichting
o Nippellijn van VAL (dubbel)
o Frequentiegeregelde voerketting van VDL
o Nieuw hanen voersysteem van VDL
o Stienen computer voor water en tijd sturing o SKOV klimaat computer en koeling
o Staalkat inpakker

Wij verzoeken u vriendelijk om niet in bedrijfskleding te komen en alle hygiënemaatregelen in acht te nemen.

De Open Dag wordt georganiseerd door Brameco*Zon Voeders in samenwerking met de familie Donkers.

Over Bramecoâ^(TM)Zon
Bramecoâ^(TM)Zon is een middelgrote diervoedercoöperatie en behoort tot de 15 grootste diervoederproducenten van Nederland. De kernactiviteiten bestaan uit het produceren en vermarkten van diervoeders voor de pluimvee-, de varkens- en de rundveesector. Daarnaast heeft Bramecoâ^(TM)Zon belang in diverse deelnemingen, waaronder Schothorst Feed Research en Agrovision. Bramecoâ^(TM)Zon heeft twee productielocaties in Eindhoven en in Udenhout. De afzet is grotendeels geconcentreerd in Brabant, Zeeland, Limburg en Gelderland. Hiernaast exploiteert Bramecoâ^(TM)Zon drie Boerenbondwinkels in Udenhout, Moergestel en Middelbeers.



Ingezonden persbericht