Hoefnet

Nieuws

Twee dagen mennen in Haaksbergen

23-08-2011

Het terrein van De Sterruiters in Haaksbergen vormt op 27 & 28 augustus het decor van een samengestelde menwedstrijd. De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNHS en geldt voor aanspanningen met een startkaart in klasse 1, 2 en 3. Er wordt deelgenomen door enkel-, twee- en vierspannen paarden en pony's.

In twee dagen starten 75 aanspanningen in de onderdelen dressuur, vaardigheid en marathon. De menwedstrijd gaat zaterdag 27 augustus vanaf 09.00 uur van start met de dressuur en daarna komt het aan op de behendigheid in de vaardigheidsproef. Zondag vanaf 08.30 uur staat de spectaculaire marathon op het programma. Bij de marathon starten de deelnemers met een wegtraject van zes en een halve kilometer. Het parcours van de marathon bestaat uit zes hindernissen, waaronder de waterbak en de nieuwe hindernis in het bos.

Parcoursbouwer Hans Bergboer uit Hellendoorn heeft samen met de bouwploeg zijn best gedaan de hindernissen zo te bouwen dat ze voldoende gevarieerd zijn, niet te moeilijk en ook niet te makkelijk. Vier van de hindernissen bevinden zich op het bosterrein, nabij de manege van de vereniging en twee op het hoofdterrein. De hindernissen liggen op loopafstand van elkaar en zijn zo voor het publiek makkelijk te volgen. De hindernissen kenmerken zich door de vele mogelijkheden voor zowel de ervaren als de minder ervaren menner. Voor het publiek - dat gratis toegang heeft - zal zoals gebruikelijk het nodige entertainment rondom de wedstrijd georganiseerd worden. De manege van De Sterruiters is aan de Onlandsweg 2 in Haaksbergen. Voor starttijden zie www.startlijsten.nl