Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Suske en Wiske promoten Noord-Brabant

VALKENSWAARD - Het Suske en Wiske stripverhaal De vliegende klomp wordt opnieuw uitgegeven. In 1975 maakte Studio Vandersteen, in opdracht van VVV Noord-Brabant, een speciaal avontuur ter promotie van de provincie. Nu, op veler verzoek, is De Vliegende Klomp in een nieuw jasje gestoken en vanaf 27 augustus eindelijk weer verkrijgbaar.

Het initiatief van deze heruitgave komt van stripuitgever Johan Gerlings. Hij heeft vaker speciale Suske en Wiske stripalbums uitgegeven en kreeg dan ook regelmatig de vraag van fans en inwoners van de provincie om een heruitgave van De Vliegende Klomp. Speciaal voor deze uitgave heeft voormalig Suske en Wiske tekenaar Paul Geerts een nieuwe omslag ontworpen, met hierop de Martinuskerk in Valkenswaard. Achterin is een katern opgenomen met achtergrondinformatie over de door de Belgische vrienden bezochte Brabantse locaties.

In dit avontuur willen Suske en Wiske alle bezienswaardigheden in de provincie Noord-Brabant zien, maar weten niet hoe ze dit in korte tijd kunnen bewerkstelligen. Professor Barabas heeft zojuist een nieuwe uitvinding gedaan: een vliegende klomp. De vrienden besluiten om er een race van te maken. Suske, Wiske en Sidonia in de vliegende klomp en Lambik en Jerom op de fiets. Onderweg moeten ze van elke attractie een foto maken als bewijsmateriaal.

De Vliegende Klomp verschijnt in vier versies. Behalve de reguliere versie is er een speciale editie voor Stichting WensAmbulance Noord-Brabant, een organisatie die mensen in een (pre)terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aanbiedt, om zo een door hen geuite wens in vervulling te doen gaan. Ook is er een versie gemaakt voor meubelzaak Profita in Waalre. Voor de echte fans is er een luxe editie met harde kaft op vijfhonderd exemplaren.

De Vliegende Klomp kost 6 euro en wordt gelanceerd op het Brabants Stripspektakel op 27 en 28 augustus in Health & Sports Club Valkencourt in Valkenswaard. Tijdens dit festijn kunnen stripliefhebbers terecht voor zeshonderd meter aan stands vol stripboeken, comics, merchandise, striptekenaars, stripveilingen en nog veel meer.

Meer informatie: www.stripspektakel.nl

Noot voor de redactie (